Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/27/2006: "AK Press brengt DVD ‘Anarchism in America’ uit"

Anarchistische uitgeverij AK Press heeft de DVD ‘Anarchism in America’ uitgebracht waarop twee politieke documentaires staan: ‘Anarchism in America’ en and “The Free Voice of Labor: The Jewish Anarchists”.
anarchdougstory (24k image)
Overbodig om te zeggen dat hier politieke stellingnames aan bod komen die in de reguliere media niet doorklinken dan wel onjuist worden weergegeven.
Klik op meer.

De eerste film “Anarchism in America” gaat over de reis die regisseur Steven Fischler en Joel Sucher maakten door de VS (en Mexico) om anarchisten te bezoeken. Ze vragen deze mensen naar de toekomst van de beweging, hoe ze daarin betrokken raakten en welke invloed dit op hun leven heeft gehad. Iedereen wordt geďnterviewd, van de recentelijk overleden Murray Bookchin tot leden van de legendarische punkband de Dead Kennedys. Hoewel de film al in 1981 uitkwam, heeft het weinig aan relevantie ingeboet.

De tweede film “The Free Voice of Labor: The Jewish Anarchists” dient als een inspiratiebron voor anarchisten, hoewel mensen die weinig kennis hebben van de beweging zich mogelijk afvragen wat al die opwinding te betekenen heeft. De documentaire richt zich op een groep Joodse anarchisten waarvan velen meewerkten aan de krant “The Free Voice of Labor”.

Het is een groep ouderen die geconfronteerd werd met arrestaties, discriminatie en geweld, oftewel de standaardproblemen voor de meeste anarchisten. Ze gaven de hoop echter nooit op. Ze zijn doorgegaan met het leiden van het leven zoals zij dachten dat het goed was. Dat dient de jongere anarchisten als voorbeeld om de strijd niet op te geven ook al is jouw toekomstvisie tegen de tijd dat je 25 bent niet uitgekomen zoals je had verwacht (een ander standaardprobleem voor veel anarchisten).

Deze DVD is van belang voor anarchisten en politieke junkies. Wat mist is een hedendaagse kijk op de anarchistische beweging. Beide films zijn meer dan tien jaar gelden gemaakt. Hopelijk schuilt hierin een toekomstig project.

Bron: Film Threat


Powered by Greymatter