Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/25/2006: "Hugo Chavez roemt Noam Chomsky bij Verenigde Naties"

De president van Venezuela, Hugo Chavez, is er in geslaagd de boekverkopen van anarchistisch auteur Noam Chomsky een flinke stoot te geven.
chavez-chompsky-cp-10783293 (25k image)
Chaves toont de VN het boek van Chomsky
Chavez citeerde namelijk uit een van diens boeken tijdens zijn speech voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Klik op meer.

Bij de start van zijn rede afgelopen woensdag prees Chavez het boek ‘Hegemony or Survival: America's Quest for Global Dominance’ van Noam Chomsky waarbij hij de vergadering een exemplaar toonde.

“De mensen van de VS zouden dit moeten lezen… in plaats van…naar Superman en Batman te kijken,” vertelde de criticus van de buitenlandse politiek naderhand tegen journalisten. De onverwachte promotie had een verbazingwekkend effect op de bestsellerlijsten op internet. Hegemony or Survival, oorspronkelijk verschenen in 2003 sprong reeds op donderdagmiddag meteen in de top tien van Amazon en Barnes & Noble.com.

Op de lijst van sterkste stijgers van Amazon belanden zelfs drie boeken van Chomsky in de top tien. Zijn in 2002 gepubliceerde boek ‘Media Control: The Spectacular Achievements of Propaganda’ stond derde terwijl de paperback en hardcover versies van ‘Hegemony or Survival’ waren de vierde en zevende onder de sterkste stijgers.

Chomsky, de 77-jarige linguïst, geldt als een uitgesproken opponent van de buitenlandse politiek van de VS.

Op een persconferentie na afloop van zijn rede sprak Chavez zijn spijt uit over het feit dat hij Chomsky mogelijk voor diens dood niet had ontmoet. De president verkeerde dus ten onrechte in de veronderstelling dat Chomsky zou zijn overleden. Tijdens een telefoontje op donderdag naar het huis van Chomsky bleek deze echter springlevend zijn. Hij bleek zich door 10.000 e-mails heen te worstelen die hij sinds de opmerkingen van Chavez had ontvangen.

Chomsky liet weten dat hij blij is dat Chavez zijn boek waardeert maar voelde zich niet gevlijd. “We moeten met eigen ogen naar onszelf kijken en niet door de ogen van anderen, “ zei hij. Hij vond het niet erg dat Chavez dacht dat hij dood was. Integendeel, Chomsky gaat iedere dag naar zijn kantoor op het Institute of Technology in Massachusett, geeft geregeld lezingen en werkt tevens aan een nieuw boek.

Over Chavez liet Chomsky weten dat hij geïnteresseerd is in zijn politiek waarin hij veel contructieve aanknopingspunten ziet. Het meest belangrijke is dat hij de steun geniet van het volk, meent Chomsky.

3 Reacties


Zowat terzelfdertijd worden de vertaler, uitgever en redacteurs van de Turkse vertaling van Chomsky & Herman's 'Manufacturing Consent' door de Turkse staat aangeklaagd en worden gevangenisstraffen tegen hen ge-eist...:
http://www.globalinfo.nl/article/articleview/993/1/3/
meer info & petitiecampagne:
http://www.aramyayincilik.org/en/

zei: nemocrato op 26/09/2006 om: 12:47u

Misschien is het een verrassing, maar het is waar: Chavez flirt niet alleen met anarchisten. Zo was hij op 30 juli jl. op bezoek bij zijn vriend Mahmoud Ahmadinejad in Iran. Liefde op het eerste gezicht was het.

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214&ar=1213wmv&ak=null

Hier spreekt Chavez via een nieuwszender zijn Arabische broeders toe.
http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214&ar=1220wmv&ak=null

zei: laterr op 26/09/2006 om: 23:32u

De Venezolaanse president Chávez heeft tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Bush zonder hem bij naam te noemen. Ook zei hij dat het Amerikaanse imperialisme het grootste gevaar in de wereld vormt en dat de VN dringend toe is aan hervorming.

De gehele toespraak lees je hier:
http://www.ravagedigitaal.org/2006/september/chavez/chavez.php

zei: linkerd op 27/09/2006 om: 02:27u


Powered by Greymatter