Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/21/2006: "Robodock"


De negende editie van Robodock is gisteren begonnen. Kleiner van opzet dan vorig jaar en natuurlijk ook weer duurder geworden. Daar staat dan wel weer tegenover dat de vele herhaling, waarover voorgaande jaren nog wel eens geklaagd werd, nu definitief voorbij is. De pers was op woensdag uitgenodigd.

En daar was ik dus, netjes om zeven uur bij de ingang. Stipt om zeven over zeven ging het festival open met een dansje door een aantal Russen. Op ludieke wijze openden zij de deuren, waarachter door de wind meteen al een brandende stellage in elkaar zakte. Oeps! Tja, de ene helft van de bezoekers had niet in de gaten dat dat eigenlijk niet de bedoeling was, de andere helft typeerde het als 'het ultieme Robodock-gevoel'. Robodock is immers geen Robodock als er geen dingen mis zouden gaan.

Helaas blijkt het meteen ook het enige onvoorspelbare op Robodock. Hoewel dit jaar werkelijk niets hetzelfde is als vorig jaar - zelfs terugkerende artiesten hebben een ander speeltje meegenomen - zijn het allemaal dingen die na één keer gezien te hebben alweer beginnen te vervelen. Dat komt nog bovenop het feit dat dit jaar de opzet kleiner is ten opzichte van vorig jaar. Onder andere de grote vuurshows zijn dit jaar achterwege gelaten. Van de doorlopende voorstellingen lijkt het doolhof van Tuig nog het meest interessant, ware het niet dat het publiek eerst drie kwartier in de rij moet staan voordat ervan genoten kan worden.

Zijn er ook verbeteringen ten opzichte van vorig jaar? Jazeker: MTV verzorgt geen CoolPolitics meer dit jaar, wat vorig jaar echt een afganger was.

Robodock kun je nog tot en met zaterdag bezoeken op de NDSM-werf in Amsterdam. Zie ook: www.robodock.org


Powered by Greymatter