Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/20/2006: "Israelische training van Koerdische Pesjmerga's"

Een traditioneel Koerdisch dansje wordt opgevoerd ter gelegenheid van de opening van het internatonale vliegveld van Irbil, Hawler International Airport. Eh - klein internationaal probleempje: wie heeft de Koerdische militairen hier geïnstrueerd?
dance-off (40k image)
Klik op meer

Dat het Israelische leger geïnfiltreerd was in Iraaks Koerdistan was niet geheel onbekend. Dat Israelische huurlingen hier op grote schaal Koerdische militairen aan het trainen zijn geweest - in ieder geval tot voor zeer kort - is nog niet aan de grote klok gehangen tot nu toe. 115 miljoen dollar is in het privaatkaptalistische paradijsje Irak er uit gesleept en per vliegtuig naar Israel gebracht, via Jordanië. Want officieel heeft het Nieuwe Irak geen banden met Israel, ook Koerdistan niet. Bovendien is het buitengewoon pijnlijk dat Turkije en Israel tot nu toe zeer bevriend waren en dat Turkije de autonome staat Koerdistan in Irak toch al ongaarne ziet. Er valt het een en ander recht te breien, en tot nu toe zijn de betrokkenen (oud-Mossad-agenten) niet toeschietelijk met inlichtingen.
Als een van de redenen voor deze Israelische betrokkenheid bij autonoom Koerdistan wordt genoemd de nabijheid van Iran, dat vanuit deze positie beter onder vuur genomen kan worden - een overigens toch onwaarschijnlijke verklaring gezien de repercussies die dit zou hebben.
Bron en beelden hier.
De activiteiten van de huurlingen "worden onderzocht" in Israel momenteel.

[De commentaarmogelijkheid is gesloten nadat tot twee keer toe schandelijk insinuerende reacties van antisemitische strekking waren geplaatst. De onderhavige trol had zich blijkbaar verdiept in de namen van de BBC-verslaggevers aan wie het bovenstaande ontleend is.]


Powered by Greymatter