Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/19/2006: "Familie4Justice bezet kantoor GroenLinks"

Zes actievoerders van Familie4Justice hebben vanochtend het landelijk partijbureau van GroenLinks aan de Oudegracht in Utrecht bezet.
23730_480 (21k image)
Een spandoek werd uit het raam gehangen
De actiegroep die strijd die strijdt voor gelijke verantwoordelijkheden voor ouders, eiste een gesprek met GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema of Tweede Kamerlid Kees Vendrik.
Klik op meer.

De zes actievoerders, die via een schoonmaker binnenkwamen, lieten medewerkers van het partijbureau tot 10.15 uur het gebouw niet in. Nadat de groep een gesprek met Kees Vendrik had bedongen, werd de actie stilgelegd. Volgens Familie4Justice is het onrechtvaardig dat moeders automatisch gezag over de kinderen krijgen en vaders niet. Ze willen hem spreken over deze 'familie-apartheid' en de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming.

De actievoerders namen een eigen Prinsjesdag-koffertje mee met 'ellende'. Familie4Justice wil dat haar strijdpunten op de politieke agenda komen. Al eerder benaderden de leden het CDA en de PvdA.

Vendrik begrijpt dat de actiegroep zich genegeerd voelt, maar spreekt tegen dat dit echt zo is. Volgens hem staan de strijdpunten al op de agenda, maar is tot op heden niets in de wet opgenomen, omdat dat tijd kost. De actievoerders hadden volgens het Kamerlid 'gewoon kunnen bellen' voor een gesprek.


Powered by Greymatter