Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/18/2006: "Geen monarchie, maar democratie!"

Onder het motto 'Geen monarchie, maar democratie' houdt het Nieuw Republikeins Genootschap morgen in Den Haag een actiedag tijdens Prinsjesdag.
abri01 (13k image)
's Morgens houden de republikeinen een bijeenkomst in Plein XIX, terwijl 's middags langs de route waar de gouden koets lang komt een demonstratie met protestborden zal worden gehouden.
Klik op meer.

In een persverklaring lieten de republikeinen het volgende weten:

Met als doel de republiek in Nederland in te voeren, organiseert het Nieuw Republikeins Genootschap tal van activiteiten. Er zijn lezingen, discussies, persberichten, publicaties en, als de gelegenheid zich voordoet, voeren we actie! Zo heeft de landelijke ledenvergadering op 27 juni besloten om op de Derde Dinsdag in september (Prinsjesdag) in Den Haag actie te voeren onder het motto:

PARLEMENT, EIS DEMOCRATIE:
GEEN MONARCHIE MAAR DEMOCRATIE.

Op dinsdag 19 september trekt de stoet met de gouden koets weer van paleis Noordeinde naar het Binnenhof en terug. Wij republikeinen zullen oog in oog met de koningin onze boodschap aan de politiek uitdragen. De actie bestaat uit 2 delen:

1. Vanaf 11.00 wordt er in het horeca etablissement Plein XIX een republikeinse bijeenkomst gehouden met een prominent spreker. Hiervoor worden naast alle leden van het NRG ook de pers en alle Kamerleden uitgenodigd. Bekend is immers dat eenderde van de kamerleden republikein is.
Wij willen ze de gelegenheid geven dit te uiten door naar Plein XIX te komen. In direct contact met de parlementariërs kunnen we dan met ze van gedachten wisselen over de republiek.

2. Als de stoet met de Koningin omstreeks 13.00 uur op de hoek van het Plein, bij het Mauritshuis voorbij komt, kunnen liefhebbers daar demonstreren met protestborden met de tekst: “Parlement eis democratie” en “Geen monarchie maar democratie”. Er is voor deze demonstratie toestemming gegeven door de gemeente. Hoe meer mensen met de demonstratie meedoen, hoe liever, maar deelname is uiteraard geen verplichting. Zij die niet mee demonstreren kunnen de actie toch steunen door de republikeinse bijeenkomst in Plein IXI bij te wonen.

Uit organisatorische overwegingen moeten we de deelnemers aan de demonstratie vragen zich vooraf aan te melden. Voor de republikeinse bijeenkomst hoeft dit niet. Neem daarom contact op met ondergetekende om je aan te melden. We zullen moeten gaan staan op een plaats die voor alle publiek toegankelijk is. Daarmee moeten we dus concurreren met ‘oranjeklanten’ die vaak al vroeg in de morgen de beste plekken in beslag nemen. Demonstranten worden dan ook uitgenodigd vanaf omstreeks 08.30 uur aanwezig te zijn. Voor koffie en broodjes wordt gezorgd!

Neem dus vrij op 19 september. Het wordt een interessante dag waarop we veel zullen beleven en waarop we daadwerkelijk iets kunnen doen om ons doel onder de aandacht en daarmee dichterbij te brengen.

Namens het organisatiecomité
Hans Maessen,
Hans.Maessen@home.nl
06-55-792750


Powered by Greymatter