Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/17/2006: "Vier SHAC 7 verdachten veroordeeld tot celstraf"

Afgelopen week (12 september) kregen in de VS de eerste drie van de zeven zogeheten SHAC verdachten vier tot zes jaar gevangenisstraf. Een dag later werd een volgende verdachte van de groep tot drie jaar celstraf veroordeeld.
Schack7 (13k image)
De SHAC 7
De veroordelingen zijn het gevolg van het ageren van de betrokkenen tegen de proefdieren laboratoria van het bedrijf Huntingdon Life Sciences.
Klik op meer.

Kevin Kjonaas, Lauren Gazzola en Jacob Conroy maken met drie andere activisten en een bedrijf, Stop Huntingdon Animal Cruelty USA, Inc., deel uit van de SHAC 7. Ze zijn schuldig bevonden aan meerdere overtredingen die in de wet "Animal Enterprise Terrorism" strafbaar zijn gesteld.

Voor alle duidelijkheid, de verdachten hebben niets vernield, geen dieren bevrijd, zelfs niet gedemonstreerd. Ze hebben slechts over de activiteiten van het bedrijf geschreven, anderen opgeroepen om aan legale demonstraties deel te nemen en directe actie te ondernemen.

Kevin Kjonaas kreeg zes jaar, Lauren Gazzola 4 jaar en vier maanden en Jacob Conroy 4 jaar, terwijl Josh Harper tot 3 jaar werd veroordeeld. Andrew Stepanian en Darius Fullmer zullen dinsdag a.s. veroordeeld worden. Ze zullen allemaal tegen het vonnis in hoger beroep gaan.

Voor meer informatie klik je hier en hier.

De website van SHAC 7 vind je hier.

1 Reactie


een eigen mening er op na houden is dus ook al verboden?
alleen de echte crimenelen aan de regering mogen doen en laten wat ze willen
steunen moeten we dus die paar dapperen die daar tegen in durven gaan

zei: zeeschuimer op 20/09/2006 om: 22:49u


Powered by Greymatter