Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/13/2006: "Telegraaf-columnist kraakt houding politie in Pijnacker-affaire"

Soms word je aangenaam verrast. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vlijmscherpe column van Jos van Noord over de houding van de politie Haaglanden naar aanleiding van het rapport over de affaire in Pijnacker waar de ME beestachtig tekeer ging met koninginnedag.
telegraaffff (28k image)
Nota bene in de Telegraaf...
Klik op meer voor de column.

Schaamteloos

Oprotten, optiefen, opkankeren. Vocabulaire van onze politie Haaglanden. Als je de verslagen leest van de tientallen slachtoffers van het uit de hand gelopen politiefeestje in Pijnacker, was optiefen het meest gehoorde bevel van onze morbide eenheid, toen die hier na een gezellig avondje rappen onverhoeds z'n bijtgrage honden losliet. Optiefen, tot uw dienst.

Maar met lange latten, gummiknuppels, pitriet en pepperspray was voor veel jongelui de weg van het
dorpsfeest naar huis nu juist afgesneden. Wie dat rapport van de rijksrecherche goed leest, kan niet anders dan concluderen dat onze opgefokte hakpolitie hier een veldslag onder controle moest brengen, die ze zelf had teweeggebracht. Wr dat voorbeeldige korps van pitbullchef Bouman!

Opkankeren en optiefen. Dat wel. Maar het woord 'sorry' kan-ie niet uit z'n strot krijgen. Eerst onderzoekt de politie het eigen optreden en dan komt zo'n domme gans van het openbaar ministerie
vertellen dat het allemaal ok was, want hoewel vijf strafbare agenten voorlopig niet meer mogen meehakken en naar vijftien klachten nog een strafrechtelijk onderzoek loopt wegens al die dienstbeten, was het slagveld nog ruim binnen de geweldsinstructie gebleven.

Botbreuken, kneuzingen en striemen tellen niet.

Uitzonderlijk, roept driehoek Deetman puntig, want die laat z'n tanden altijd zien als-ie z'n mond beter
dicht kan houden. De particuliere beveiligers die door de Oranjevereniging in Pijnacker waren ingeschakeld, hadden volgens het OM tijdens de feestavond om politiehulp gevraagd, toen er wat flesjes
door de lucht vlogen.

Het bedrijf ontkent dat. Nog gekker: burgemeester Buddenberg, nota bene verantwoordelijk voor de openbare orde maar de bewuste avond al niet gebeld, mag het rechercherapport niet inzien. Politiebaas, maar mag niet weten wat z'n dienders uitspoken.

Het voorstel van de Nationale Ombudsman, die de waakhond wil bewaken door elke ME'er op z'n helm een nummer te geven, vindt de politie beledigend. Ach gut.

In elkaar gehengste, getraumatiseerde pubers en woedende ouders. Op school komt oom agent zich tijdens de les nog voordoen als je beste kameraad, maar als je je omdraait, laat-ie z'n hond los. Wat vreemd, dat jongelui geen respect meer hebben voor blauw! Ik ben opgevoed met de gedachte dat de
politie er voor ons is. Dan kun je daar opeens niet meer van op aan", zei de 15-jarige Nicky in de krant.

Hij werd in die onheilsnacht in mei door zo'n dolgedraaide ME'er van zijn fiets gemept. Kennelbaas Bouman moest zich kapot schamen!

Politie waar je niet van op aan kunt. Die zich tegen ons keert. Opkankeren en optiefen!

Niks geleerd. Niet eens sorry. Huiveringwekkend.

Jos van Noord

1 Reactie


Zo rechts als de pest (zie ook: de neten), maar zeker niet zo gezagsgetrouw als de PCM-kranten - het valt me al een tijdje op aan De Telegraaf. We beleven vreemde tijden.

zei: Prul op 14/09/2006 om: 22:19u


Powered by Greymatter