Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/12/2006: "Bericht uit het gesticht"

De wekkerradio had vanochtend een verhaal over een winkelketen in Australië die gevulde beha's aanbood voor zesjarige meisjes.

supergirlpkgsnap (35k image)
Klik op meer

De winkelketen heeft er een mooi-schijnheilige redenering voor. De meisjes ontlenen er zelfvertrouwen aan en het maakt dat hun lichamelijke ontwikkeling in alle discretie kan plaatsvinden.
De discretie is hier nogal eenzijdig. Wat staat er voor de jongetjes tegenover? Goedgevulde onderbroekjes die Heel Wat suggereren? Laat me raden wie hier in geïnteresseerd zou moeten zijn.
Ik weet niet zeker of ik de tegenwerping: "Laat die kinderen nou nog even kind zijn" niet even schijnheillig vind.Als er geconsumeerd moet worden, moet er geconsumeerd worden. Als een zesjarig meisje zich alvast moet voorbereiden op haar rol als lustobject - waar leg je de grens? Bij zeven? acht? In Iran gelden meisjes van negen als wettelijk geslachtsrijp.

Zoekend naar materiaal over dit verhaal op het net - met toch al de vraag: hoe moet je dit illustreren? - kwam ik op America's #1 Conservative Chatsite. Daar hadden ze het nieuws uit Australië ook al ontdekt.

Wie bedenkt zoiets?
Kapitalisten?
Maar het kan toch niet aan het kapitalisme liggen? Stel je voor!
Dit vind ik leuk voor mijn zesjarige (en dan de bovenstaande illustratie).
Ja, leuk! Wil ik ook hebben!

Conservatieve chat. "Een oorlog om de beschaving", daar had Bush II het gisteren over.


Powered by Greymatter