Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/08/2006: "Leer je niet-verdacht gedragen: les 1 uit het Handboek voor de Terrorist"

Het wordt hoog tijd dat er slimme camerasystemen komen die onmiddellijk aanslaan als iemand in de massa zich verdacht gedraagt. Zegt minister Donner - altijd pal en waakzaam in de strijd tegen de dreigende terreur.

oogwaak (8k image)
Klik op meer

Uit het desbetreffende ANP-bericht:

"Op Schiphol wordt een systeem ontwikkeld waarbij alle camera's zijn aangesloten op hetzelfde netwerk. De inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD kan in principe alle beelden zien. Andere diensten, zoals politie, justitie, douane, Koninklijke Marechaussee en vliegmaatschappijen, kunnen alleen beelden voor hun eigen doeleinden gebruiken.

Donner sluit niet uit dat steden ook een soortgelijk systeem krijgen. In dat geval zouden alle bewakingscamera's op straat, in stations en bij instellingen zoals ministeries in één systeem samenkomen bij de politie. De overheid zou dan doeltreffender kunnen optreden tegen terrorisme, maar ook tegen allerlei vormen van criminaliteit."

Donner maakt zich ook zorgen om het afwijzen van de rechtsorde door geradicaliseerde moslimjongeren. Die laten zich niets gelegen liggen aan "onze rechtsorde."

Die heb ik eerder gehoord.
Vroeg of laat is in een land als Nederland net als in wijlen de DDR een op de drie mensen bezig de andere twee te bespioneren. Wie zal er achter de camera's zitten om terrorisme en "allerlei vormen van criminaliteit" in de gaten te houden? Wie gaat dat betalen (laat mij raden)? Wie gaat er van profiteren? (Tik maar "CCTV-systemen" in de zoekmachine). Wie worden al die potentiële toekomstige smerissen? Is mijnheer Donner zich er van bewust dat de jeugdige achterban van zijn kabinet doorleert voor manager of voor ondernemer en dat hij maar moet afwachten wie er achter de camera's plaatsneemt?

Maar we weten al dat de lieden die ons regeren maar wat voor zich uit balken. Het opmerkelijkste is dat verdachte gedrag in de massa. Kijk los, terzijde van de meute, dat zal nog wel gaan. Maar Donner legt niet uit hoe het er uitziet, dus als de camerawakers niet toevallig op een paar mooie meiden in de massa inzoomen maar mij als verdacht gedrager in de massa opmerken - wat heb ik dan inmiddels moeten doen om verdacht en al hun aandacht te trekken?

Heeft die man Donner dan helemaal geen fatsoen? zou je denken na de al bekendgemaakte strekking van het rapport over de Schipholbrand.1 Reactie


Wat ouder doch lezenswaardig artikeltje over dergelijke technologieŽn:

http://www.mediamatic.net/article-6147-nl.html?lang=nl

Mike Davis 1995

Beyond Blade Runner: Urban Control (1)
The Ecology of Fear

Iedere Amerikaanse stad heeft een eigen wapen en lijfspreuk. Een aantal steden houdt er een gemeentelijke mascotte op na, sommige hebben een eigen kleur of lied, een vogel, boom of steen zelfs.
Maar los Angeles kent tegen woordig als enige stad ook een officiŽle Nachtmerrie.
Mike Davis, auteur van Prisoners of the American Dream en City of Quartz: Excavating the Future in LA (1990), laat zien hoe deze nachtmerrie langzaam vorm aanneemt.

Of het origineel:

http://www.mediamatic.net/article-6147-en.html

Mike Davis 1995

Beyond Blade Runner: Urban Control (1)
The Ecology of Fear

zei: dinges op 14/09/2006 om: 05:54u


Powered by Greymatter