Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/07/2006: "Waar dat ligt - we zouden het niet weten"

Een dag om te zeggen: we hadden het al gezegd. Tegen de vijfde verjaardag van September Theleventh, that vicious attack on Themerikanpeepul - applaus - onthult George W. Bush dat de CIA er geheime martelkampen op na heeft gehouden. Nou ja, martelen is een groot woord - harde ondervragingen. Al heeft het Pentagon nu richtlijnen uitgegeven dat waterplanken (een te ondervragen gevangene [terrist] op een plank langzaam door water halen zodat hij (zij?) net niet stikt) niet meer mag. Het mocht dus wel. Ook dat was geen nieuws.

dj95-9a (15k image)
Klik op meer

Vermoedelijk is de plotselinge openhartigheid van de verdediger van freedumb en libbedy ingegeven door een zeker wantrouwen of Themerikanpeepul wel in groten getale de partij van Bush zal steunen in de komende verkiezingen voor de volksvertegenwoordiging. Wat zal het uitmaken, zult u terecht zeggen. Blijkbaar toch iets.
Tussen alle gezwets van de president van de Verenigde Staten van Amerika door viel mij iets op bij de opsomming van wat er allemaal tegengehouden is dankzij die kampen die eerst niet bestonden en nu wel (en bovendien werden ze goed behandeld - het lijkt wel een Oostduitse grap van toen). Daaronder was het voorkomen van het opblazen van een VS-vlootonderdeel in Djibouti.
Djibouti? Wat heeft dat nu weer met de Verenigde Staten te maken? Het was een door Frankrijk ingenomen stukje Noordoost-Afrika, destijds Frans Somaliland geheten, dat redelijkerwijze opgedeeld had moeten worden tussen Ethiopië en Somalië, en dus als pseudo-onafhankelijke oefenplaats voor het Vreemdelingenlegioen door het leven gaat. Maar inmiddels hebben de Yanks de tent overgenomen, althans er een plaats bij ingenomen. Stop de naam van het land in de zoekmachine en je krijgt paginaaslang alleen Engelse treffers. Ik moest tenslotte chameau intikken voor een foto van het palais présidentiel.

Donderend applaus van het publiek van Bush. Dit bestond uit nabestaanden van de slachtoffers van Septembertheleventh. Weten zij veel wat Djibouti is of waar het ligt. Wonderlijk toch - dat luidkeels koesteren van de slachtofferrol en tegelijkertijd er bij iedereen op lostimmeren.

3 Reacties


Ook niet opbeurend is het feit dat meer dan de helft van de (usa) bevolking martelen niet zo'n probleem vindt.

zei: kO op 08/09/2006 om: 13:47u

van Baalen op radio 1 vrijdagochtend.
Een zeer belerend mannetje die constant vraagtof zegt"wilt u nou even luisteren of laat mij even uitpraten"marteling is fout maar je moet toch wat harder optreden als je de waarheid boven tafel wilt hebben.
Lijkt geen enkel bezwaar te hebben tegen het onderdompelen in water.
Walgelijke man,op welke plaats op de lijst staat hij??

zei: jose op 09/09/2006 om: 08:47u

Van Baalen is van mening dat het martelen van verdachten geoorloofd is in de strijd tegen het terrorisme, zo liet hij weten in een uitzending van Stand.nl op 7 september 2006. (bron wikipedia)

Van Baalen staat op nummer 11 v. d. vvd-verkiezingslijst. Overigens vindt hij het wel fout dat de VS hebben gelogen tegen Bot over de geheime gevangenissen.

zei: kO op 09/09/2006 om: 11:22u


Powered by Greymatter