Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/05/2006: "In afwachting van wat volgt"

De "linkse" kandidaat in Mexico behoort tot de witte elite, hij is gouverneur geweest van het federale District, Mexico Stad. Zijn aanhang is in doorsnee "gekleurd" - de mensen die gemakshalve als Indianen aangeduid kunnen worden, en de Afro-Mexicanen. De mensen die in de berichten van de gelijkgeschakelde media in de Eerste Wereld met steeds grotere minachting worden aangeduid.

voetbalzocalo (24k image)

Potje voetbal op Zocalo
Klik op meer

De uitspraak van de Verkiezingscommissie is bijna onvermijdelijk: de kandidaat van de witten zal winnen, de vriend van Washington, de marktgerichte zogeheten neoliberaal (een woord dat in de VS in onbruik geraakt is).
De tentenkampen in het centrum van de stad zullen geleidelijk opgebroken worden, denken zij. En zonodig zal er geschoten worden, zoals dagelijks gebeurt in Oaxaca, waar indigenista anarchisten en trotskisten de autoriteiten inmiddels al maanden onder beleg houden en waar de gebeurtenissen in Mexico Stad met schouderophalen worden begroet. Maar liever niet schieten, want is het leger als geheel te vertrouwen? In Peru, Ecuador en Venezuela hebben belangrijke delen van het leger opmerkelijk genoeg de witte elite in de steek gelaten de laatste tijd.
De gelijkgeschakelde media in de rijke wereld zinspelen er op dat López Obrador overeenkomstig zijn afkomst zich zal schikken en dat zijn achterban dit ook zal doen. Het heeft lang genoeg geduurd, ter beurze wordt geklaagd, de banken lopen niet goed en de handel stagneert. Dit kan zo niet langer doorgaan. En de mening van de Beurs is altijd belangrijker dan die van de meerderheid van de bevolking.
Heeft López Obrador de verkiezingen gewonnen? Ongetwijfeld - maar neocon of neolib, ze houden zich aan het woord van Stalin: het gaat er niet om wie er kiest, maar om wie de stemmen telt. Heb je de CIA achter je of niet? In de Oekraïne en Georgië hadden de demonstranten dat - met subsidies van de Demorepublikeinse Partij van de VS. Inheemse Mexicanen onder leiding van een sociaal-democraat hoeven daar niet op te rekenen. We wachten af.
trompetatzh4 (5k image)
(Mariachi voor de echte winnaars...)


Powered by Greymatter