Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/05/2006: "Met Nathalie van Pretium"

En terwijl ik het onderstaande zat te tikken over de zegeningen van de geprivatiseerde posterijen ging de telefoon. Met Nathalie van Pretium.

riminitele (22k image)
Klik op meer

Dat de telefonie de markt op geslingerd is zullen we zeker weten. Voor mobiele telefonie is het nooit anders geweest - het hele verschrikkelijke fenomeen (ja hoor, ik heb er ook een) zou anders nooit zo'n vlucht hebben kunnen nemen.
Maar voor en via je vaste aansluiting weten ze je te vinden. Volgens mij zijn langzamerhand de enigen die nog echt regelmatig naar die vaste telefoon bellen de zwarthandelaren - aansmeerders van kranten, energiebedrijven, schoonheidsspecialisten, verzekeraars, en ja, de aanbieders van aantrekkelijke telefoontarieven.
Om van hun gezeur af te zijn geef je misschien toe - het blijkt een illusie dat je dan inderdaad van het gezeur afbent. Een andere aasgier heeft er reuk van gekregen dat je nu bij 1-2-3 of weetikveel zit en weet je te vertellen dat je bij hun toch nog veel lagere tarieven kunt verwachten. Of het goeie ouwe staatsbedrijf der Telefonie - dat ik ooit nog zou uitroepen: geef me mijn staatsbedrijven terug! - vertelt je dat ze intussen ook zulke lage tarieven hebben en omdat je abonnement toch bij hun blijft - ja hoor, ik kom wel terug, zucht.
Maar dan kennen we Pretium nog niet. Nog zo'n obscure aanbieder van lage telefoontarieven. Die er een zogenaamde club op nahoudt waar je lid van wordt door ja te zeggen op hun telefoontarieven - zegt Nathalie. Een club die allerlei leuke aanbiedingen heeft, zegt ze, waar je nu net helemaal niet op zat te wachten. In hun clubblaadje dat je ongevraagd toegestuurd krijgt en dat linea recta de papierbak ingaat staan de voorwaarden van het lidmaaschap van een club waar je helemaal geen lid van wilt worden en natuurlijk ook nooit lid van bent geworden. En na een maand zeg je dat Pretium weer op omdat KPN je terug wil hebben.
Maar Pretium boekt wel even vijftig euri van je rekening voor het lidmaatschap van het komende jaar. En als je de bank doorgeeft dat dit niet de bedoeling is en dat dit ongedaan gemaakt moet worden krijg je Nathalie aan de lijn. Die dit erg vervelend vindt, want dan moet ze aan incasso gaan denken. Want u bent wel lid.
Ik heb om bewijzen gevraagd - ze had de bandopname niet bij de hand ("dat besteden we uit", ach ja, leve de studiefinanciering). Ik kon niet diplomatiek en beleefd blijven - zij moest dat natuurlijk wel want dat hoort bij de rol van de voor vereniging spelende oplichtersfirma. "Ik scheld u toch ook niet uit?" Tja - ik ga er niet vandoor met uw geld, mevroi. Dit gesprek is in ieder geval niet opgenomen.

Wat ik natuurlijk had moeten zeggen, aansluitend op wat ik aan het optikken was: hoe heeft u die clubbladen met uw voorwaarden verstuurd?
En het maakt niet uit welke postale topconcurrent ze genoemd had. Nu die sector geprivatiseerd is, is het passende antwoord altijd: daar doe ik geen zaken mee. Niet als verzender. Niet als ontvanger. (Wat maakt het uit of het waar is, het gaat niemand iets aan). En een prettige dag verder.

De vraag blijft: speelt KPN nu eigenlijk onder een hoedje met deze oplichters, dat ze je steeds weer terugtroggelen na een of twee maanden? Een speurtochtje op het net naar de oplichtersfirma levert heel wat klachtentreffers op...

2 Reacties


Eens temeer blijkt dat de toename van de markteconomie de consument slechter wordt beschermd dan ooit tevoren.
Teminste als je een hele dikke portomonnee hebt dan geniet je alle bescherming, uiteraard betaald!

zei: Bolus op 05/09/2006 om: 13:09u

Wat ik zelf als goeie oplossing ervaar is simpelweg geen vaste telefoon nemen, want mobiel blijken ze toch slechts zeer zelden te bellen. Een vaste telefoon heb je slechts nodig voor je ADSL-aansluiting en verder eigenlijk niet. Op het vrijgekomen stopcontact (wanneer je je telefoontoestel eruit hebt getrokken) kun je altijd nog een fax aansluiten, die geeft leuke piepjes als er weer een telemarketeer belt. En omdat je nooit meer gebruik maakt van je vaste telefoon, hoef je je ook geen zorgen te maken om al dan niet goedkopere tarieven. smile

zei: Peter Barton op 05/09/2006 om: 17:22u


Powered by Greymatter