Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/05/2006: "Zijn de bonden ingelicht?"

Negenduizend banen weggesaneerd bij TPG Post, binnenkort - of is het al zover? - TNT Post geheten (dit om het palstaan in de strijd tegen gewelddadig terrorisme te onderstrepen of zoiets). Met Wim "Met Kok" Kok in de Raad van Bestuur zal het inlichten van de bonden wel geregeld zijn. Er gaan namelijk nog meer ontslagen vallen.

mooi_nederland_amsterdam (14k image)
Klik op meer

Het mooiste argument dat deze nieuwe speler op het veld van de vastgoedmafia - wat dacht u dat er gebeurt met al die gesloten postkantoren? - aanvoert voor de verhoging van de prijs van de postzegel is: toegenomen concurrentie.
De kanarieboekjes Economie die je moet verzwelgen om een goed gelovige in de heersende ideologie te worden beloven juist altijd dat concurrentie garant staat voor lage prijzen. Worden die boekjes nu herschreven? Vermoedelijk niet. Kent u die concurrenten trouwens? Ooit iets gemerkt van die grapjassen die de keeper van het Duitse elftal of een of andere file wilden sponsoren omdat ze zo populair dreigden te worden? Hoogstwaarschijnlijk worden ze binnenkort overgenomen door TNT Post. Zo gaat dat met concurrentie. Je dreigt zo gemakkelijk in herhaling te vallen met al deze kolder om je heen.
Twee opmerkingen dan nog maar: wat wil de SP bereiken door te roepen dat de maandagbezorging moet blijven? Hallo mensen! Het gaat hier om een particuliere beursgenoteerde onderneming hoor. (Leuk trouwens dat jullie Huub Oosterhuis als lijstduwer hebben - hoef ik echt helemaal niet meer na te denken of ik misschien toch niet....).
De andere naar aanleiding van boven afgebeelde postzegel. Die is uitgebracht onder het motto "Mooi Nederland". Hoe de Dam verkankelemoend is - rechts op de afbeelding zou een blokkendoos moeten staan die is neergezet in plaats van - goeie vraag. Tijdenlang heeft er gestaan "[Bouwmafioso Dinges] = bouwen, met een streep door de =. Kon niemand die gasten vertellen dat dit betekent: "is: niet bouwen"? Voor gezwets over concurrentie en prijzen hoef je waarschijnlijk niet eens de eenvoudigste notatievormen van de wiskunde te kennen.
Het monsterlijke gebouw is nog steeds niet verhuurd, er valt niet tegenop te kraken, dus wie weet wat voor moois daarvoor weer in de plaats komt. En, je moet er waarschijnlijk zedig over zwijgen, maar dat monument - de Nationale Penis aan de rand van de rosse buurt - is nu ook niet een verfraaiend element van wat een mooie open ruimte zou kunnen zijn. Maar het Gevers Deijnootplein heeft al gewonnen, dus wat zullen we klagen...


Powered by Greymatter