Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/05/2006: "Mede mogelijk gemaakt door de club van Wouter Bos"

Even voorstellen: de pantserhouwitzer 2000. Hier mag hij met bestuurders en al zo te zien oefenen op de Veluwe of ergens in Duitsland. Maar het Ware Werk vindt elders plaats: schieten op moslims die iets tegen democratie hebben. Zeggen Bush, Blair en Balkenende.

phw2000 (32k image)
Klik op meer

Als er al Nederlandse journalisten (of journalisten van elders) in de buurt waren - zouden ze het kunnen controleren? Tweehonderd Taliban doodgeschoten afgelopen weekeinde...
Het wordt gepresenteerd op een toon die suggereert dat "we" daar geen last meer van zullen hebben. "We" worden niet geacht ons af te vragen wat de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie uitspookt in Afghanistan. Tweehonderd dode Taliban - dat klinkt een stuk minder erg dan tweehonderd Afghaanse mensen, vrouwen en kinderen inbegrepen (want daar hoeven we - zonder aanhalingstekens - geen ogenblik aan te twijfelen).
Eerst nog maar eens iets over dat woord, Taliban. Het betekent niets meer of minder dan studenten. Tweehonderd dode studenten klinkt toch al meer alsof het om mensen gaat. Vandaar dan ook dat dit woord niet gebruikt wordt - en deze studenten zijn - wordt ook weer gesuggereerd - gewapende aanhangers van het bewind dat het grootste deel van Afghanistan van 1996 tot 2001 in zijn greep had. Een akelig bewind, dat zullen zoniet de meeste, dan toch vele Afghanen ook vinden. Maar rechtvaardigt dit een potje schieten onder NAVO-vlag met Nederlandse deelname?
Laten we er nog maar eens op wijzen dat deze medeplichtigheid aan een neokoloniaal avontuur met oorlogsmisdaden en al mede mogelijk is gemaakt door de club van Wouter Bos. Balkenende II had al aan het begin van het jaar kunnen en moeten vallen als de PvdA regeringspartij D66 niet een steek in de rug had verkocht door voor deze medeplichtigheid te stemmen en zo een riante Kamermeerderheid voor vrij schieten op Afghaanse moslims te verzekeren. En waarom? De naam Shell valt natuurlijk niet. En over de heroïneindustrie hoeven we het al helemaal niet te hebben.

Is het een troostrijke gedachte dat - ook al zullen nog zoveel onschuldige mensen in het al zo lang kapotgebombardeerde armste land van Azië gedood worden - deze NAVO hier geen ander lot te wachten zal staan dan de Sowjet-Unie? En de Sowjet-Unie is mede ten onder gegaan aan haar Afghaanse avontuur. Van een Nederlandse vredesbeweging hoeven de Afghanen niets te verwachten.


Powered by Greymatter