Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/01/2006: "Den Haag is lelijk, nog lelijker dan ik!"

Sorry, Arend, maar je woont nu eenmaal in een lelijke stad. Den Haag heeft zo haar lelijke plekjes, neem de Zwarte Madonna, het IJspaleis en de eeuwige bouwput rondom het centraal station. Maar één van de pleinen in Den Haag is nu officiëel gekozen tot lelijkste plek van Nederland: het plein voor het Kurhaus.


Het plein voor het Kurhaus toen het nog mooi was

Klik op meer

En dat is niet zomaar even uit de mouw geschud, nee, Nova heeft er een hele verkiezing rondom georganiseerd. Compleet met minister Dekker (VROM) als studiogast. En een sloophamer, om "de lelijkste plek van Nederland" meteen maar te gaan slopen (onder luid protest van de verantwoordelijke Haagse wethouder). Het moge duidelijk zijn: Nova maakt zich klaar om te verhuizen naar Nederland 2.
Want ja, er moeten kijkers getrokken worden. En derhalve brokkelen kwaliteitsprogramma's als Nova af tot bedenkelijk niveau. Want zoals de Haagse wethouder Noorder (ruimtelijke orderning) het al stelde: het enthousiasme van Pierre Wind zal bij veel mensen de doorslag hebben gegeven.
Ik moet ook zeggen, het is niet bepaald de lelijkste plek van Den Haag. En zelfs niet van Nederland. Daarvoor zou ik eerder nog Hoog Catharijne in Utrecht of het station in Leiden nomineren. Of hier in Katwijk de overgang tussen de nieuwbouw aan de Prins Hendrikkade en het oude havengebied aan diezelfde straat wat meer vloekt dan de gemiddelde atheïst, of het nieuwe consumentenhoofdkantoor van de Rabobank. Maar de lelijkste plek van Nederland de omgeving van het centraal station in Den Haag. Want ja, Den Haag is nu eenmaal lelijk. Alleen is dat mijn persoonlijke mening, en als Hagenezen graag in zo'n lelijke stad willen wonen, moeten ze dat zelf weten. Ik ga daar geen televisieuitzending met de minister van VROM en 's lands hyperactiefste chefkok aan besteden.

4 Reacties


Nou ja, het is wel Scheveningen waar we het hier over hebben. Den Haag kent wel meer lelijke plekken. Neem de bouwput waar ooit de Blauwe Aanslag stond. De daar geplande koopwoningen zijn in het geheel niet in trek. En zo zou die voort kunnen gaan...

zei: Arend op 01/09/2006 om: 23:47u

Owja, nou je het zegt, ik heb er ook nog eentje in Katwijk te nomineren: sinds de ontruiming van Hoe maakt u het? is dat pand ook alleen maar verloederd en het lelijkste stukje centrum van Katwijk geworden...

zei: Peter Barton op 01/09/2006 om: 23:55u

En persoonlijk wil ik het zogenaamde Amstelplein in Amsterdam wel nomineren, of Manhattan aan de Eem - er zijn zoveel verklote vormen van openbare ruimte tegenwoordig dat ik het bijna zielig vind dat arme Gevers Deijnootplein er speciaal uit te pikken.

zei: Prul op 02/09/2006 om: 01:15u

De rode draad is dat bourgeoisie(ge)bouw plaats heeft moeten maken voor de megalomane kapitaalplannen van het vastgoeddom

zei: kO op 04/09/2006 om: 11:31u


Powered by Greymatter