Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/01/2006: "Krakers Fort Pannerden stellen overeenkomst uit"

De geplande overeenkomst tussen de krakers van Fort Pannerden, de gemeente Lingewaard en de Stichting Fort Pannerden is vrijdag op het allerlaatste moment uitgesteld.
delegatie (25k image)
Delegatie van de gemeente Lingewaard op bezoek bij de krakers
De krakers die het historische Fort gaan beheren, willen meer bedenktijd omdat ze pas vrijdagochtend het contract kregen.
Klik op meer.


„Dat is te kort dag, wij willen er eerst met onze advocaat naar kijken”, aldus een woordvoerder van de krakers. Ze zijn het op zich wel eens met de overeenkomst, maar willen het contract juridisch laten doornemen. Volgens het contract zouden drie krakers het pand gaan beheren om verval te voorkomen. Het fort is toe aan restauratie.

Verantwoordelijk wethouder Ben Jansen toonde vrijdag begrip voor de krakers. Hij wil nu uiterlijk maandagmorgen negen uur uitsluitsel. Jansen erkende evenals de stichting dat er sprake is van „een rommelige situatie”. De wethouder beaamt dat wel vaststaat dat Fort Pannerden volgens het bestemmingsplan niet mag worden bewoond, zoals nu het geval is. De krakers betrokken het fort in 2000.

Fort Pannerden is onderdeel van de aloude Hollandse Waterlinie. Het staat in natuurgebied De Gelderse Poort en kijkt uit op de splitsing van de Rijn en de Waal. De krakers moesten aanvankelijk weg omdat Staatsbosbeheer er een informatiecentrum wil vestigen. Dat plan bestaat nog steeds, aldus de gemeente.


Powered by Greymatter