Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/29/2006: "Onderknuppeltje op bezoek"

Jammer - in Trouw staat een foto van Balkenende waarbij hij een gebaar maakt dat zoiets aangeeft als "zo'n paal had ik." Karzai staat er in zijn mooie jurkje wat wazig bij te kijken. Hij zal zijn door koloniale troepen bewaakte burcht in Kaboel voor deze mindere knuppel niet verlaten hebben. De complete foto is niet te achterhalen, hier is deze tot de enkele koppen bijgesneden.

balkiekarzai (67k image)

Klik op meer

Maar goed - Balkenende op bezoek in Afghanistan. Nederlandse militairen hebben hier vrij schieten op moslims, ter verdediging van opiumteelt en oliepijpleiding, en natuurlijk CDA-normen en waarden.
Enkele citaten: "Jullie zijn de helden van deze tijd en verdienen groot respect van de politiek en de samenleving." Balkenende heeft diepe bewondering voor deze Nederlandse militairen. Is deze gereformeerde corpsbal zelf ooit in dienst geweest? Niet dat het er veel toe doet.
Balkenende had zich in Tarin Kut (ja, zo wordt het meestal in Latijnse letters weergegeven, maar zoiets is niet goed voor een gezonde gezinspolitiek dus schrijft men braaf Tarin Kowt), de hoofdstad van Uruzgan, gewaagd om deze bewondering uit te spreken. Dit valt klaarblijkelijk onder de minder belangrijke bezigheden die zijn kabinet nog zou afhandelen. Tenslotte heeft deze militaire interventie de zegen van de PvdA die het kabinet-Balkenende hier niet over wilde laten vallen begin dit jaar.

Een persoonlijke noot: blijkbaar kun je na een beeninfectie - sindsdien bekend als het Balkenendebeen - weer de stoffige hitte in. Leuk om te weten, al had ik geen plannen aangaande Afghanistan - ik ben geveld door zo'n infectie - gunst, heb ik toch iets om me in deze man te kunnen inleven...


Powered by Greymatter