Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/26/2006: "Zelfs kinderen hebben het door"


Die button zit op mijn jas. En daar krijg ik wel eens reacties op. Gisteren nog, toen ik op de Uitmarkt was, vond iemand die button "heel goed, want Balkenende is slecht"! Best knap van dat jochie van zeven jaar, die Balkenende herkende en wist dat 't een hufter is!

Klik op meer

Op zaterdag zijn er nog wel eens interessante nieuwtjes. Zo ook vandaag, het nieuwtje dat minister Verdonk (vreemdelingenzaken, VVD) veruit de populairste rechtse politicus is. Reden om je zorgen te maken? Niet echt, van de ondervraagden gaf slechts 21% aan bij de eerstvolgende verkiezingen rechts te zullen gaan stemmen. Maar liefst 60% zei dat zeker weten niet te gaan doen. Dankzij de versplintering van rechts in een horde kleine partijtjes van Wilders tot Nawijn, zou die 21%, als er nu verkiezingen zouden zijn, weinig schade aan toe kunnen brengen.

Maar de verkiezingen zijn niet nu, die zijn dankzij een sluwe zet van Balkenende pas over een paar maanden. En in die paar maanden kan de VVD nog een hoop stemmen trekken. Bijvoorbeeld door 3% belastingverlaging te beloven. Uiteraard zal hiervoor wel bezuinigd moeten worden op sociale zekerheid, gezondheidszorg en woningcorporaties (hoe kan het ook anders!).

En het is maar de vraag of de gemiddelde VVD-stemmer dat onheil zal inzien (en of het ze iets kan schelen, VVD'ers staan immers niet bekend om hun sociaalheid). Van de regeringspartijen is de VVD de enige die qua zetels in de lift zit (zij het met 1 of 2). Wel bleek eerder deze week al uit een onderzoek van onderzoeksbureau YoungVotes dat onder jongeren tussen de 13 en 29 jaar bepaald niet gecharmeerd zijn van de VVD en de partij slechts 27 zetels gunt. Nog best veel, als je je bedenkt dat jongeren aangaven vooral onderwijs, kenniseconomie en sociale zekerheid belangrijk vinden, en defensie juist absoluut niet. Driemaal raden welke partij, tot (waarschijnlijk) groot ongenoegen van tijdschrift Elsevier, de grootste wordt. Zou die zevenjarige knul van gisteren daar ook op stemmen?

6 Reacties


Ik denk het niet , hij is liever met z'n vriendjes op het pleintje aan het voetballen....

zei: Ferry op 26/08/2006 om: 21:03u

'Best knap van dat jochie van zeven jaar, die Balkenende herkende en wist dat 't een hufter is!'

Dat ventje weet niet veel, maar papagaait waarschijnlijk z'n ouders na en van Balkenende kun je veel zeggen, maar dat hij een hufter is, volgens de van dale 'een grof en gemeen persoon' lijkt me van niet. Liever zou ik op feiten gebaseerde kritieken willen lezen ipv zinloos en hufterig gescheld. Dank u!

zei: kO op 27/08/2006 om: 12:30u

Bij mij is die site http://www.balkenende-stop.nl/ nog een beetje summier.
(ofwel: een lege pagina)

zei: vullis op 28/08/2006 om: 22:02u

Of hij zijn moeder nu napraat of niet, het blijft knap dat hij op die button Balkenende herkende.
En in mijn ogen is Balkenende wel degelijk een grof en gemeen persoon. En daarnaast heb ik geen Van Dale nodig om voor mijzelf de betekenis van het woord "hufter" te bepalen.

zei: Peter op 29/08/2006 om: 01:22u

Balkenende is medeplichtig aan oorlogsmisdaden zoals begonnen onder de leiding van de heren Bush en Blair. Het woord hufter lijkt mij nog behoorlijk ingehouden voor zo iemand.

zei: Prul op 29/08/2006 om: 11:52u

yeah well...

zei: kO op 29/08/2006 om: 16:42u


Powered by Greymatter