Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/25/2006: "En het gaat niet eens over de OR-verkiezingen"

Kent u het verhaal van die advocaten die Nigeria binnen willen en er niet inkomen? "We are legal aides," zeggen ze op de vraag wat hun beroep is. Aids! aids! brult de grensbewaker, paniek in de tent - en nee, aidspatiënten komen ons gezonde vaderland niet binnen, zelfs al wapper je met nog zoveel biljetten (want zonder extra geld kom je er toch niet in daar). Geen broodje aap, dit verhaal.

benisbomb (12k image)
Klik op meer

Man of vrouw, er is een goede kans dat u hem regelmatig binnenkrijgt. "Does your size scare her in the bedroom?" (Dit soort emailcorrespondentie is altijd in het Engels). Ik ben weer veel te naief geweest: ik meende altijd dat dit over een te groot deel ging waar misschien iets aan gedaan moet worden. De wereld blijkt anders in elkaar te zitten: die spampostorderbedrijven bieden een penispomp te koop aan, warmee het onwillige deel gegarandeerd de hoogte in gaat en wel een half uur hard blijft. Gunst. Daar zou nog heel veel over te zeggen zijn maar nu even niet. Dit is de opmaat voor een tragisch verhaal.

Een bericht uit Het Belang van Limburg van gisteren:
"Een 29-jarige man uit de Verenigde Staten die met zijn moeder op vakantie naar Turkije zou gaan, heeft zichzelf uit schaamte behoorlijk in de nesten gewerkt.
De man, Madin Azad Amin, werd op 16 augustus op het vliegveld staande gehouden toen een vreemd object in zijn bagage werd aangetroffen. Amin had een penispomp in zijn koffer, maar beveiligingspersoneel dacht met een deel van een granaat te maken te hebben. Toen hem waar zijn moeder bij stond gevraagd werd wat het object was, zei hij dat het een bom was, omdat hij niet wilde dat zijn moeder hoorde dat hij een seksueel hulpstuk bezat, zei hij later.
De valse bommelding kan de man op drie jaar cel komen te staan."

Maar zo zit het niet precies. Mardin [zo!] Amin is Irakees. Het kan best zijn dat hij zich geneerde tegenover zijn moeder (en zijn kindeern die er ook bij waren) maar hij heeft zijn penispompje niet dan maar een bom genoemd. Arabischtaligen hebben moeite met de p, die in het Arabisch niet voorkomt. Deze niet-Arabische klank wordt met een b uitgesproken. Dat de VS-helden aan de grens bij een Arabier al snel een granaat in zijn vliegtuigbagage verwachten is niet verrassend. Als hij dan wellicht gegeneerd maar eerlijk zegt dat het een bumb is, is het niet zijn schuld als ze het verkeerd begrijpen.
Volgens de nieuwsdienst van Counterpunch hebben ze hem het niet eens laten uitleggen. En hij zou zich niet schamen. Met een ander opvallend Arabisme zegt hij: "It's normal. Half America they use it." Weer iets om ernstig over na te denken. Maar of het Mardin Amin zal helpen?
Powered by Greymatter