Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/25/2006: "Tweejarige zelfmoordcommando's"

Jason Chelsea zou worden uitgezonden naar Irak. De instructies die hij kreeg - zogenaamde voorbereidingen op optreden tegen zelfmoordbommenleggers - dreven hem.. tot zelfmoord. Hij is negentien jaar geworden.

jasonchelsea (4k image)
Een lied waar Jasons ouders zich zeker niet aan gehouden hebben:
I_didnot_raise_my_son_to_be_soldier.mp3 (681k file)
Klik op meer

Jason kon niet goed leren en (dus?) leek het leger hem wel wat toen er ronselaars op school langskwamen, in Wigan, Engeland. Op zijn zestiende werd hij soldaat. Omstreeks deze tijd zou hij uitgezonden worden naar Irak.
Bij de instructies hoorde dat er in het algemeen eerst geschoten diende te worden en vervolgens konden er vragen worden gesteld. Hij moest er rekening mee houden dat zelfmoordbommenleggers heel jong en klein konden zijn, misschien wel twee jaar slechts. Een inkijkje in het racisme van de kolonialen.

Het vooruitzicht dat hij op kinderen moest schieten benauwde hem zo dat hij op 10 augustus een overdosis pijnstillers nam. Zijn sterfbed duurde vier dagen.
Hij is voorzover bekend de zesde Britse militair die zelfmoord pleegt in verband met Irak. Er zijn in totaal naar schattiing van het ministerie van "defensie" meer dan 1500 Britse militairen met een psychische stoornis teruggekomen, bijna twintig procent van de uitgestuurde militairen.
Groot-Brittannië heeft nog een enigszins vrije pers zodat dit nieuws naar buiten kon komen. Hoe het met VS-soldaten staat moet men raden. Alleen al het maken van foto's van lijkkisten van militairen is strafbaar gesteld in de VS, omdat dit het moreel van de troep zou beschadigen.

Bron: Independent
Over het muziekje: er zijn volop dergelijke liederen in het Nederlands (ik heb ze zelf op vinyl, maar ben vooralsnog niet bij machte dit te digitaliseren). Dit waart dezer dagen weer als anti-oorlogslied rond via de vredesbeweging in de VS. Wie het zingt is niet te achterhalen tot nu toe. Wie bestanden heeft: ik houd mij aanbevolen, het adres zit onder mijn naam.


Powered by Greymatter