Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/22/2006: "Getuigen moord Louis Sévèke opgeroepen zich te melden"

Vanavond wordt door de politie in Nijmegen de moord op Louis Sévèke gereconstrueerd.
seveke1 (19k image)
Spraakmakende zaken over Louis Séveke
Naar aanleiding hiervan hebben de familie en vrienden van Louis getuigen opgeroepen om zich alsnog te melden.
Klik op meer.

De binnenstad van Nijmegen rond de plek waar de moord op 15 november 2005 plaatsvond zal tot morgenvroeg zijn afgesloten. Volgens de politie is de reconstructie is nodig om de verklaringen van de getuigen te toetsen aan de omstandigheden ter plaatse.

Mogelijk levert dit nieuwe inzichten op. Een aantal getuigen heeft namelijk mensen gezien die tot nu toe in het onderzoek onbekend zijn gebleven. De reconstructie kan meer duidelijkheid geven over de plaats waar de onbekend gebleven getuigen stonden. De reconstructie wordt door meerdere camera�s vastgelegd. De beelden zullen gebruikt worden bij de in april van dit jaar reeds gemaakte gedigitaliseerde opnamen van de omgeving van de Eilbrachtstraat / Van Welderenstraat / Tweede Walstraat / Vlaamsegas en Molenstraat.

Familie en vrienden grijpen de reconstructie aan om een beroep te doen op tot dusver onbekend gebleven getuigen om zich alsnog te melden "Wij richten deze oproep dan ook niet alleen aan die mensen die direct getuige zijn geweest van de moord, maar ook aan de mensen in de omgeving van de dader. Het lijkt ons zo goed als uitgesloten dat er binnen de kennissenkring van de dader niemand is die iets gemerkt zou hebben.

Wij zullen ook in de toekomst deze personen blijven aanspreken op hun verantwoordelijkheid bij het oplossen van de moord op Louis. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat zij met een rustig geweten met deze informatie blijven zitten. Mensen kunnen met hun informatie terecht bij de politie, maar ze kunnen ook contact zoeken met ons. Zowel de politie als wij zijn ook anoniem te benaderen," aldus de website die aan Louis is gewijd.

Hoewel we hopen dat de oproep effect sorteert, lijkt men ten einde raad. Ook de reconstructie zelf, negen maanden na dato, duidt er op dat er geen enkel schot in de zaak zit.

Eerder deze zomer werd het nieuws bekend dat Louis via de mail gecorrespondeerd had met iemand die zich Edmund Dantes noemt. In het uit 1844 stammende boek De Graaf van Monte Christo, geschreven door de Franse auteur Alexandre Dumas, speelt Dantes de hoofdrol.

Onder deze naam probeerde iemand vorig jaar meerdere keren contact te krijgen met de Nijmeegse activist. Hij stuurde mails vanuit België en Nederland. Enkele weken voor de moord zocht hij nog contact en wilde hij Sévèke ontmoeten. Uiteindelijk liet Edmund Dantes niets meer van zich horen.
Op dinsdag 8 augustus ging het televisieprogramma Spraakmakende zaken over de moord op Sévèke. De broer van Louis en zijn huisgenoot Frank Schoenmaeckers werden door Paul Rosenmöller geïnterviewd. Ook werd er gesproken met Klaas Wilting, oud-woordvoerder van de politie in Amsterdam over het afwijzen van een onafhankelijke waarnemer bij de behandeling van de zaak en hoe tegenspraak in recherchewerk wordt geregeld. Tevens wordt stilgestaan bij de moeizame communicatie van nabestaanden met politie en justitie en grote onderzoeken, en het wantrouwen van burgers in politie en justitie. Deze uitzending kun je hier zien.

Daarin stelde zijn broer Raymond-Pierre ondermeer dat Louis nooit serieus met de dood is bedreigd. Als dat wel was gebeurd, was de 41 - jarige Nijmegenaar naar de politie gestapt om aangifte te doen.

1 Reactie


De Gelderlander kopt 'Schutter komt niet van de politie': http://www.gelderlander.nl/nijmegen/article592670.ece

zei: Arend op 23/08/2006 om: 17:52u


Powered by Greymatter