Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/18/2006: "Laat je offline vrienden De Vrije lezen!"

429sx_1 (15k image)
Er is een nieuw blad op aarde neergedaald, genaamd 429sx. Het blad jat eigenlijk gewoon van alles aan artikelen van websites, waaronder... De Vrije!

Klik op meer

Wat heb je daar nu aan, zul je denken. Alles wat erin staat heb je immers al eerder online kunnen lezen. Dat is zo, maar in jouw vriendenkring zitten vast wel mensen die geen internet hebben. Hoe moeten die meegenieten van alles wat jij online leest? Juist... 429sx!

429sx is opgezet min of meer uit protest tegen de verdwijnende actiebladen die vervolgens alleen nog op internet verder gaan (De Vrije is er daar ook één van trouwens). Maar ook stukken van Indymedia worden gejat. Daarnaast kan iedereen zelf ook een bijdrage leveren aan het blad, door kopij (dat hoeft niet per sé actienieuws te zijn) in te sturen naar het in het blad vermelde postbusnummer.

Maar wat heb jij nu aan dit bericht? Nou, aangezien 429sx op niet zoveel plaatsen te krijgen is, zul jij, al helemaal als je in een niet al te grote stad of dorp woont, de mensheid een klein beetje moeten helpen. Op Indymedia (blech!) staan PDF'jes van het hele blad die je kunt downloaden en uitprinten. Nietje erdoor en doorgeven maar! Print er een heleboel uit om in je kraakkroeg uit te delen. Er staan maar liefst twee stukjes van De Vrije in en ook nog een stukje uit Ravage dat ik herken als zijnde geschreven door ondergetekende (dus ook een heel klein beetje De Vrije - drie stukjes van Vrije-auteurs).

Omdat je op Indymedia door de bomen het bos niet meer ziet dankzij hun auto-censurerende wansysteem dat PDF'jes had gewist waardoor ze opnieuw moesten worden geüpload en het even heeft geduurd voordat ze wisten welke er ontbraken, zet ik ze even netjes allemaal op juiste volgorde. Eerst de eerste uitprinten dus, dan blaadje ondersteboven in de printer, tweede uitprinten, derde uitprinten, blaaje ondersteboven in de printer, vierde uitprinten, etc. (oftewel dubbelzijdig printen, scheelt papier en leest ook prettiger).

De voorkant en de achterkant
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

9 Reacties


Misschien kan Barton naast alle zelfverheerlijking van z'n eigen literaire onkunde (veel meer hebben we nog niet gezien helaas) het door hem zo de grond in geboorde Indymedia even buiten schot laten, of iig. een serieuze reactie geven op het xenofobe schrijven van zijn collega schrijver bij Ravage (om ook maar wat oude koeien uit de sloot te halen).

Barton: egocentrische blegh ja.

zei: nn op 19/08/2006 om: 02:38u

Welk xenofobe schrijven? En als er al xenofoob geschreven zou zijn, rechtvaardigt dat een regelrechte oproep tot geweld jegens een persoon? Dacht het niet!

zei: Peter Barton op 19/08/2006 om: 04:25u

Welke oproep? Welk geweld? En misschien het artikel in Vrij Nederland?

Overigens voor iemand die zoveel kritiek op Indy heeft ben je er anders verdacht actief.

zei: nn op 19/08/2006 om: 09:37u

Welke oproep? Die gelinkt staat in het artikel over indymedia. Welk geweld? Die in die oproep staat. Ik op Indy? Heb ik al maanden niets meer op gepost. Ik lees er eigenlijk alleen iets als ik ergens op gewezen wordt, anders ga ik liever naar concurrent Wikinews (ook open posting, maar dan zonder censuur). En naar mijn weten heeft onze lieve Alex nooit iets voor Vrij Nederland geschreven.

zei: Peter Barton op 19/08/2006 om: 12:22u

Overal waar de populistische VVD aanhanger en homohater Alex z'n rotkop laat zien blijven alleen rokende puinhopen achter.

En je andere vriend Erik D. bekend van het verlinken van activisten aan de politie en het steunen van fascistische activiteiten via de mailorder fernis en xenofobe onderbuik gevoelens.

Fijne vrienden heb je Peter.

En nogmaals welk geweld?

zei: nn op 20/08/2006 om: 01:56u

Jij kent Alex duidelijk niet als je hem 'n populistische VVD aanhanger noemt, ga je eerst eens verdiepen in wat hij precies doet voordat je puberaal gescheld op 'm afvuurt. Erik D. ken ik zelf ook niet, geen idee wat hij doet of schrijft, maar met oproepjes tot geweld (nogmaals: het geweld waartoe wordt opgeroepen in het artikel waar ik het over had toentertijd) ben je in mijn ogen per definitie net zo fout bezig als een nazi met een pen. Als je kwaad met kwaad wil vergelden, zul je beide geen meter vooruit komen.

zei: Peter Barton op 20/08/2006 om: 02:34u

Ach, flikker toch een eind op, anoniem verdachtmakingen posten kan iedereen... Zowel activisten als mensen met andere doelen! confused

zei: pieter op 21/08/2006 om: 13:04u

Alsof anarchistische symphatieën en alles wat zich buiten de 'kraakkroeg' afspeelt elkaar uitsluiten...
Hoe ruim(denkend) is je referentiekader? Of ben je dan gelijk 'een nazi met een pen' als je een vraag als deze stelt?

zei: Frank op 21/08/2006 om: 13:36u

Tiens, er moet een paar maanden na dato nog even nagezeken worden over een discussie waarvan ik dacht dat 'ie allang afgesloten was. Wat een niveau toch weer!

Okee, ik kan het niet laten: hier nogmaals mijn reactie van toen, die niet meer op de afgesloten stek van indymedia kon maar wel verscheen in de Grachtenkrant en op de kraken-maillijst. En dan nu ook nog maar eens op de Vrije.nl...

Uit de Grachtenkrant nummer 641:

De autonomen

Een stevige flame op internet. Een onbeholpen, slecht geschreven, innerlijk tegenstrijdige oproep van ‘de autonomen’, met wel erg halfslachtige dreigementen, leidt uiteindelijk op vier verschillende sites (indymedia, kraken-post, kraakforum en de Vrije) tot een stortvloed van reacties. Je waande je bijna weer terug in de jaren tachtig, toen discussies werden uitgevochten in verschillende bladen en losse pamfletten.
Als ik alle reacties nog eens herlees (en dat waren zo’n dertig pagina’s in kleine lettertjes), dan valt me op dat bijna alles wat ik erover kon denken wel door iemand anders naar voren is gebracht. Zinnige standpunten vallen er wel uit te destilleren, alleen gaan die ten onder in de algehele digitale brij. En ik ga hier dus niet resumeren (teveel werk...). Ik voel me echter wel gedwongen om er nog iets over te schrijven, aangezien ik een dubieuze rol heb gespeeld in deze flame: door het bericht naar de kraken-maillijst te copiëren vóórdat de redactie van indymedia het kon verwijderen, schijnt de indy-redactie voor het blok te zijn gezet en heeft men het stuk uit arren moede maar weer teruggeplaatst. Dat is natuurlijk logica van een hoger niveau, waar ik ook geen kaas van heb gegeten.

(ingekort - Lees de rest van dit artikel hier)

zei: Sandra op 21/08/2006 om: 16:55u


Powered by Greymatter