Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/16/2006: "We zijn weer thuis!"

Een aantal dagen eerder dan de bedoeling was, zijn we vanwege de povere weersverwachting weer thuis! En jawel hoor, het is vandaag een schitterende dag.
AschaterreinIMG_0183 (41k image)
De ingang van het terrein in Appelscha
Terwijl de oorlog in Libanon als een schaduw over deze zomer hangt, is in Appelscha gestaag doorgewerkt aan de bouw van het huisje.
Klik op meer.

Allereerst was er de komst van een grote moderne tractor (met airco) die vanuit de Groningse Veenkoloniën allerlei bouwmaterialen bracht, waaronder een flinke partij dakpannen. Het lossen hiervan bracht ’s morgens vroeg alle aanwezige campinggasten in beweging.
AschaDakpannenIMG_0109 (39k image)
Twee treintjes om de zaak te lossen

Enkele dagen later mochten we beton storten.
AschaBetonIMG_0112 (29k image)
Bouwmeester Jaap zorgt voor de juiste verdeling

Vervolgens volgde het nodige stelwerk. (Nog afgezien van het opruimen van alle troep en het grondwerk om de bouwgaten weer te vullen.)
AschaBouwputIMG_0181 (38k image)
Zo'n beetje de huidige stand van zaken

Thans moet er gemetseld worden. Dat is een karwei waar in het verleden, zoals bij de bouw van het grote gebouw in 1969, de nodige bouwvakkers uit eigen kring bij konden worden ingezet. Die tijd is echter voorbij. Mochten er zich dus vakbekwame metselaars onder de lezers van De Vrije bevinden, die het wel aardig vinden hun kunsten op het terrein in Appelscha te vertonen, stuur dan even een mailtje naar ons.

(Helaas is door een technisch probleem alle aan mij verzonden ‘Vrije’-mail na 5 juli tot gisteren verloren gegaan… dus schroom niet zonodig opnieuw even contact op te nemen.)

Naast de gebruikelijke vakantiepret was het weer een welbestede zomervakantie!

Tot slot natuurlijk hulde aan Prul die De Vrije, weliswaar met enige steun, aan de praat wist te houden!


Powered by Greymatter