Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/16/2006: "Anarchisten tegen de Muur in blokkade"

Het volgende bericht is een kwestie van achterstallig onderhoud - intussen is er een wapenstilstand afgekondigd namens de Veiligheidsraad en het Israelische leger trekt zich terug uit Libanon. Een gangbare interpretatie is dat dit leger niet meer gewend is een echt gewapende tegenstander te bestrijden: Hizballah is iets anders dan stenengooiende Palestijnse jongens. Maar vanuit de lucht kan iedereen de dood en verderf zaaiende held uithangen.

israanarchists (40k image)
Klik op meer

De politie van Afula heeft dinsdag 8 augustus twaalf anarchistische actievoerders gearresteerd. Zij maakten deel uit van een blokkade tegen een luchtmachtbasis waarvandaan bombardementsvliegtuigen naar Libanon opstegen. De demonstranten behoorden tot de groep Anarchisten tegen de Muur. In totaal deden veertig demonstranten mee aan de blokkade. Er werden leuzen tegen de oorlogsmisdaden van het Israelische leger meegedragen, de piloten van de luchtmacht werden moordenaars genoemd.
De demonstranten noemden het de plicht van iedereen op iedere mogelijke wijze verzet te bieden tegen oorlogsmisdaden. Zij zeiden dat burgers in het noorden van Israel gegijzeld werden door generaals die niet in staat waren te zeggen: we hebben ons vergist, genoeg is genoeg.


Powered by Greymatter