Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/16/2006: "Overal liggen ze op de loer..."

Bij een beetje openbare bibliotheek heb je openbare computers voor toegang tot het internet, tegen een kleine vergoeding of zelfs helemaal gratis. Een mooie algemene voorziening voor als je thuis geen aansluiting hebt of als je op reis bent en er geen internetcafé's in de buurt zijn.

page7_5_1 (54k image)
Klik op meer

Toen het nieuws doorbrak dat Bush en Blair allang van plan waren geweest Irak aan te vallen en er de doorzichtige leugenachtige redenen later voor bij verzonnen hebben - iets wat in De Media niet breed wordt uitgemeten, nietwaar, details, de Downing Street memo's -, toen dit nieuws was dus wilde ik in zo'n openbare voorziening een artikel aanklikken onder de kop Sexed-up intelligence. Mij werd de toegang geweigerd, want dit was niet voor kinderoogjes bestemd: sex!
De christen-anarchist met EO-achtige nestgeur Dave Andrews wilde aandacht zoeken voor zijn boekje Christi-anarchy een tijdje geleden. Hij deed dit onder de beproefde kop: "Sex! Zo, uw aandacht hebben we al..." In de lift van een instelling waar ik gewerkt heb stond ooit zoiets in de lift opgeplakt. Het ging over de verkiezingen voor de ondernemingsraad. Tja. Die grap van Andrews is zelfs niet meer in cache te vinden. Niet zo slim, zo'n kop (ik heb de verleiding voor dit stukje overigens ook moeten weerstaan).

Inmiddels heeft die wakkere waakhond van democratische waarden in de Verenigde Staten van Amerika, het Huis van Afgevaardigden, met de gebruikelijke overweldigende meerderheid een enorme waslijst van verboden sites voor sites in de bibliotheek opgesteld. Reden: de tere kinderziel. Er zou wel eens een pedofiel op de loer kunnen liggen, in de mail- of chatbox. Wonderlijke redenering. En in de praktijk betekent het natuurlijk dat je geen webmail meer kunt checken en geen weblogs kunt lezen en kortom, je kunt de voorziening net zo goed helemaal afschaffen.
Bibliothecarissen tegen Bush - het is niet de eerste keer. Ook als "international" kun je je stem tegen deze belachelijke wet laten horen - en als je ooit in de VS bent zul je merken dat je er belang bij hebt.
Tekenen dus.


Powered by Greymatter