Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/13/2006: "In verband met Libanon"

Montréal, Canada, vorig weekeinde

montrealdemo (53k image)
Voor concrete hulp aan/in Libanon:
Klik op meer

Gisteren, 12 augustus, hebben zo'n dertigduizend mensen gedemonstreerd tegen de oorlog-bij-volmacht tegen Libanon in Washington DC. De ingang van het gebouw van de Verenigde Naties werd geblokkeerd door demonstranten... Toch is de resolutie aangaande het staakt-het-vuren waarbij Israel no ee ntijdje mag doorgaan aangenomen.

Verder ontvingen wij een hulporoep namens Secours Populair Libanais:

De Libanese NGO Secours Populaire Libanais runt verscheidene gezondheidscentra en ziekenhuizen. Sommige hiervan, zoals het ziekenhuis in Tyrus, zijn zwaar getroffen door de Israƫlische bombardementen en moeten hersteld worden. In andere centra organiseert Secours Populaire Libanais de dringende opvang van de slachtoffers en de vluchtelingen.


Secours Populaire Libanais is een erkende NGO met een lange staat van dienst in heel Libanon, dankzij haar netwerk van ziekenhuizen en kliniekjes, maar ook en vooral dankzij duizenden vrijwillige medewerkers, en dat sinds de jaren zeventig. Nu, sinds de start van de militaire acties, verleent zij noodhulp aan de gevluchte families uit het zuiden. Er is grote behoefte aan medicijnen, eerste hulpmateriaal, noodkeukens, voedsel en schoonmaakmiddelen.


Uw financiƫle bijdrage voor Secours Populaire Libanais is daarom bijzonder welkom.

In Nederland kunt u deze overmaken op:Rekeningnummer: 51.08.87.325

Ten name van Steungroep Libanon, Hoofddorp, onder vermelding van:

Hulp Oorlogsslachtoffers.


Powered by Greymatter