Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/08/2006: "Wapeninspecteurs in actie op Prestwick"

Zondagmiddag 6 augustus had al een groep van vier plaatsgenomen op de startbaan van Prestwick, Schotland. Gisteren gingen inspecteurs van Trident Ploughshares tot daadwerkelijke inspectie van een VS-wapentransportvliegtuig over.

inspecteursprest (92k image)
Het inspectieteam
Klik op meer

Marcus Armstrong uit Milton Keynes, Chris Bluemel uit Southampton en Angie Zelter uit Norfolk brachten enige tijd door aan boord van het Hercules-vliegtuig alvorens door de politie gearresteerd te worden. Een van hen haalde zelfs de cockpit. De buitendienst van de inspectieploeg bestond uit Sarah Lasenby uit Oxford, Douglas Shaw en Jean Oliver uit Biggar en Matt Bury uit Somerset. Er zijn in totaal twaalf arrestanten in verband met de acties rond Prestwick, verwacht wordt dat zij vandaag 8 augustus worden voorgeleid.
Prestwick is gebruikt als stopplaats voor wapentransportvliegtuigen van de VS naar Israel. Deze transporten gaan tegen internationale wetten en tegen de wetten van de VS en Groot-Brittannië zelf in. George W. Bush heeft dit erkend; Blair vindt dat er niets aan de hand is.
herculesprest (16k image)


Powered by Greymatter