Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/07/2006: "Op de vlucht voor het alarm"

Eerste maandag van de maand - als er luchtalarm is is het de bedoeling dat er extra lawaai door bewogen mensen wordt gemaakt vanwege het vluchtelingenbeleid van het regime-Balkenende (en de voorgangers, en ongetwijfeld wat er na komt).

vluchtalarm (16k image)
Klik op meer

Maar daar rekent Rood, de jongerenvereniging van de SP niet op. (Ha - Jongeren in de SP - toen de club werd opgericht bestond hij alleen uit jongeren, behalve misschien wat rancuneuze Mao-CPN'ers in de top - het kan verkeren). Ze plannen het vluchtalarm tot en met 6 november - in Amsterdam op de Westermarkt, niet ver van het homomonument. (Dus: 4 september en 2 oktober).

Omdat ik al een tijdje niet meer actief was geweest op dit front leek het mij een goed idee om mee te doen, met zo'n leuk speelgoedmuziektrommeltje (je draait en dan speelt-ie iets wat voor Afrikaanse muziek door zou kunnen gaan - lekker vaag: Afrikaanse muziek). Maar de Westermarkt is een druk verkeerspunt.
Gelukkig hadden de anderen voetbalfluitjes bij zich. Dat droeg ook niet zo ver.
Drie personen. En ik dan. En een verslaggeeftster. En verd**, daar komt Anja Meulenbelt (eerder hier door mij SP-griezel genoemd) uit de coulissen met een fototoestel. De actie is na twee minuten voorbij, maar deze photo-op voor De Partij moet even over. Ik weet niet of ik volgende keer weer ga, ook al geloof ik wel wat de sympathieke Rood-Jongeren zeiden: dat zij graag willen dat de actie een breder draagvlak heeft.
Begin eens niet met een tomaat op je spandoek te schilderen, zou ik zeggen.

En waarom noem je Anja "de laatste dans die moet je mij nog schenken" Meulenbelt een griezel?
Leg ik even uit.
Uit De schaamte voorbij steeg - naast alles wat verder over gezegd kan worden en wat mij ergerde, naast de hele cultus rond het boek, die de schrijfster maar al te zeer waardeerde, ja kunst: kassa! -, steeg dus een duidelijk filosemitische walm op. Zoiets is zeer makkelijk om te keren. Het engagement voor "de Palestijnen" van deze schrijfster/volksvertenwoordigster vertrouw ik niet. Maakt mij niet uit dat ze zoveel jaar in Gaza geweest is. En dan hebben we het maar niet over de SP zelf - zo'n partij waarvan ik zou zeggen: mag wel groter worden, maar zeker niet dankzij mij.

IMG_2089-1 (23k image)
(Het trommeltje heeft wat stof verzameld de afgelopen jaren).

- Dit was een bijdrage van de Staatkundige redactie Afdeling Binnenland -


2 Reacties


Filosemitisch? Que? Heb ik iets gemist?

zei: nin op 07/08/2006 om: 23:53u

Blijkbaar. Maar ik ga zeker niemand aanbevelen eens een potje close reading los te laten op deze voor feministisch doorgaande softporno-Schund.

zei: Prul op 08/08/2006 om: 08:52u


Powered by Greymatter