Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/06/2006: "Zwarte vlaggen in Tel Aviv"

Rode en zwarte vlaggen in Tel Aviv gisteren 5 augustus.
De rode waren van de communistische partij, de zwarte van Goesj Sjalom - en vermoedelijk waren ze bedoeld om rouw uit te drukken. (Het was het verzoek van de organisatie zwarte vlaggen mee te dragen). Toch... er heeft een anarchistisch blok meegelopen..

zwartevlagtelaviv.jpg (26k image)
Klik op meer

Met tienduizend demonstranten was de demonstratie in Tel Aviv wellicht de grootste anti-oorlogsdemonstratie in Israel terwijl dit in oorlog is. Het belangrijkste incident was het pikken van een paar zwarte vlaaggen vanuit een langsrijdende auto.

In Londen demonstreerden zo'n honderdduizend mensen. De beelden en verslagen hiervan zijn niet bemoedigend: "wij zijn allen Hezbollah [sic]" en inderdaad: een hakenkruis om Israel te symboliseren.

Wie nieuws heeft te melden over wat er in Nederland gebeurd is gisteren: mail het aan schrijver dezes.

1 Reactie


Ik was gisteren bij de anti-Isral-demonstratie in Leiden. Er waren zo'n 50 mensen en gelukkig werden er geen Hezbollah-vlaggen meegezeuld. Maar... n van de sprekers was Mohammed Rabbae die eerder namens GroenLinks in de Tweede kamer zat. Rabbae sprak de volgende, schokkende, woorden: "HAMAS is gn terroristische organisatie. HAMAS is een verzetsbeweging!" Een groot gedeelte van de aanwezigen betuigde instemming met de woorden van Rabbae en juichte en klapte erop los.

Ik kan er nog in mee gaan om HAMAS k als een verzetsbeweging te omschrijven. Maar HAMAS is ook zeer zeker een antisemitische en patriarchale terreurorganisatie die er geen moeite mee heeft om onschuldige burgers op te blazen en vrouwen weer achter het aanrecht te schoppen. Al met al waren de woorden van Rabbae een triest dieptepunt van de middag.

zei: NN op 07/08/2006 om: 12:03u


Powered by Greymatter