Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/04/2006: "Op weg naar Kleine Brogel"

Op 2 augustus is een groep fietsers op weggegaan naar Kleine Brogel, waar op 9 augustus de opslagplaats voor kernwapens geblokkeerd zal worden.
leievaart38 (163k image)
De groep steekt de rivier over bij Gent
Klik op meer

We nemen hier de oproep van Voor Moeder Aarde, de Belgische afdeling van Friends of the Earth, over:
Tien jaar geleden, in 1996 oordeelde het allerhoogste juridische orgaan van de wereld, het Internationaal Gerechtshof van Den Haag, dat het dreigen met en het gebruik van atoomwapens niet in overeenstemming te brengen is met de universeel geldende regels van het humanitair recht. En toch trainen vandaag Belgische F-16 piloten in het gebruik van 20 gebruiksklare Amerikaanse B-61 atoombommen welke opgeslagen zijn op de NAVO basis van Kleine Brogel.

Hiroshima, Nagasakiā€¦ schandvlekken op onze beschaving.
Daarom eisen we samen met de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki - en reeds 254 Belgische burgemeesters - een kernwapenvrije wereld tegen 2020: atoomwapens moeten de wereld uit! Ook de Belgische Kamer en Senaat nam in 2005 een resolutie aan in deze zin. Onze regering blijft echter doof voor al deze oproepen en zwicht voor de druk vanuit Washington.

Het is beter een kleine kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken. Daarom roepen we op om deel te nemen aan een geweldvrije blokkade van de plaats van de misdaad: de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Afspraak woensdag 9 augustus om 10.00u stipt aan de hoofdingang van de militaire basis te Kleine Brogel. Een geweldloze blokkade met sprekers, muziek en poƫzie.


Powered by Greymatter