Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/04/2006: "Uw onvermoeibare team op pad"

U weet het - de razende reporters van De Vrije en hun assistenten gaat geen zee te hoog, is geen golf te heet en is geen steen die om omkeren vraagt heilig. Zo zat ik gisteren in een tapperij en vond ik een folder van een brouwerij die er op toeziet dat haar product "ambachtelijk gebrouwd" wordt. Vertrouwenwekkend! En napratende over het wondere vak van kennismanagement kwam ik voor de klemmende vraag: hoe zit het met de studies op het gebeid van informatiemanagement?

informateimanagement (9k image)
Klik op meer

U weet het, op het intellectuele avontuur van het kennismanagement houden wij een, twee, wat zeg ik, drie waakzame ogen gericht.

Nu moet u niet denken dat de discipline van het informatiemanagement wel net zoiets zal zijn als kennismanagement. Om de dooie dood niet. Stel je voor, aan beide zijn aparte vakgroepen gewijd aan universiteiten die bezig zijn hun eigen broek op te houden [zie je het voor je?] en dus zoveel mogelijk bedrijfsgerichte studies dienen aan te bieden. En zonder kennismanagement en informatiemanagement kom je er niet, vanwege de concurrentiepositie, de kenniseconomie, Nederland kennisland enzo, u weet wel. En je hebt er ook nog literatuur over die we nu even niet kunnen noemen, want we hebben meer te doen, dat begrijpt u ook wel.

Mooi - we zijn dankbaar voor ons begrijpend publiek. Inmiddels 804 treffers voor "gebeid+kennismanagement" bij Google, het daalt gestadig.
Zit er heilzame groei of zit er krimp in het gebeid van informatiemanagement? Wij weten het niet. 367 treffers bij Google, nul bij MSN, bij Yahoo 54 en bij Dogpile 14. Maar daar vinden we dan ook een site van de Universiteit Utrecht (faculteit, of hoe noemen ze dat tegenwoordig, "phil" - wat zou dat betekenen?) die studies aanbiedt op het "gebeid van intelligente kennissystemen!"
U begrijpt, dat spreekt ons net zo aan als die brouwerij waar het bier nog eerlijk ambachtelijk gebrouwd wordt!

Als je mensen die je toch minacht wilt bezwendelen, waarom zou je dan de moeite doen zelfs maar te letten op wat je in de aanbieding hebt?


Powered by Greymatter