Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/04/2006: "Intussen, zuidelijker nog in Mexico..."

Mexico Stad wordt aardig stilgelegd door aanhangers van Lopez Obrador die de noorderburen een koekje van eigen deeg geven: zonder subsidie van de regering van de VS kamperen er honderdduizenden mensen op de belangrijkste wegen van de stad uit protest tegen de vervalsing van de verkiezingsuitslag. Gaat dit eindigen op zijn Oekraiens of Georgisch? Maar goed, in Oaxaca intussen...

aug1tv_marchbest45 (23k image)
Klik op meer

Woensdag 2 augustus is het staatsteleviestation Kanaal 9 in Oaxaca bezet door een groep demonstrerende vrouwen en kinderen - leden of aanhangers van de vakbond van onderwijzers die het centrale plein van de stad al maanden bezet houden.
Op 14 juni heeft een politieovermacht geprobeerd de demonstranten op het plein uiteen te jagen. Hierbij werden zeker een kind en een onderwijzeres gedood, er zijn nog mensen vermist of verdwenen sinds die dag. De politie houdt zich sindsdien rustig maar het is meermalen voorgekomen dat (vermoedelijk) stillen in de lucht hebben geschoten om de demonstranten aan het schrikken te maken of te bedreigen.

De vrouwen zenden vanuit het gebouw op verschillende frequenties een video van de politieoverval van 14 juni. Inmiddels is bijna ieder overheidsgebouw in Oaxaca bezet en de toeristische sector wordt regelmatig onder handen genomen. De directe eis is het aftreden van gouverneur Ruiz Ortiz.

oaxacanticapitalistaturistgohome (29k image)

3 Reacties


Dit stukje nieuws is overdeven weergegeven. Er is helemaal geen fraude gepleegt! Lopez Obrador is een slechte verliezer, een profesionele herrie maker, een anarchist. Die man is nog gevaarlijker dan Chavez uit Venezuela. De rebelies in Mexico Stad en Oaxaca zijn anarchisten die betaald worden door extreem linkse organizaties. Dat geld komt van de corruptie, een pest wijd verspereid in Mexico, maar dan vooral in Staten en Steden die geregeerd worden door de PRD (de partij van Lopez Obrador).

PS: Ik woon in Mexico...

zei: Jan Mulder op 05/08/2006 om: 20:40u

Hee jan mulder,

wat bedoel je met "De rebelies in Mexico Stad en Oaxaca zijn anarchisten die betaald worden door extreem linkse organizaties."

1. Hoezo anarchisten? Voldoen ze aan deze omschrijving: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchisme
... bedoel je het als negatieve term, en waarom? Dit is een anarchistisch logje overigens

2. "ze worden betaald" Ja natuurlijk betalen organisaties acties. Actievoeren kost geld, voor pamfletten, spandoeken, etc., en vakbonden en studentenbonden hebben (ook in Mexico vast) een actiepot. Dat mag.

3. "extreem-links"... mwah, zo noemen die mensen zichzelf vast niet.

Sorry maar kijk je soms teveel naar de staats-tv? Het is weliswaar interessant dat je nu in Mexico zit, en daardoor misschien een andere invalshoek hebt, maar wat je nu gepost hebt klinkt erg simplistisch en demagogisch.... feiten graag!

zei: pieter op 06/08/2006 om: 13:09u

Voorzover na te gaan is er gisteren niet vanuit Mexico op De Vrije gekeken. Zijn verblijfplaats is natuurlijk niet het enige dat Jan Mulder even verkeerd vermeldt. Hij zou als trol verwijderd kunnen zijn, ware het niet dat dan de aardige interventie van Pieter net zo goed weg zou kunnen. En dat doen we natuurlijk niet. Neoconsympathisanten die hier komen trollen.. je kunt het ook als compliment opvatten... big grin

zei: Prul op 06/08/2006 om: 13:28u


Powered by Greymatter