Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/30/2006: "Kijk omhoog Sammy"

Tot donderdag 3 augustus hebben we nog, als je de gemiddelde Christen voor Israel in de Verenigde Staten mag geloven. Alle tekenen wijzen er op. Kijk maar in de bijbel, Gog en Magog en zo, Ezekiel en Psalm 13 niet te vergeten. Hoera! Eindelijk vrij! vrij! vrij!

rapture (6k image)
Een smiley mag mee naar Jezus
Klik op meer

Voor de winsten van Lockheed Martin, Halliburton en de rest is een massaal gesticht nodig, lijkt het wel. Er is zoiets als een rapture-chatwereld in de VS. Een paar jaar geleden trof ik een site aan die het Einde der Tijden en derhalve de opvlucht der Ware Gelovigen ten hemel zag in allerlei songteksten van de afgelopen tientallen jaren. Daarin werd een lichtvoetig zomerplaatje van Katrina and the Waves Sun Street uit 1986 een aankondiging van de ophanden Bevrijding: het was een geheime boodschap over Son Street, en Wie die Zoon was wisten ze maar al te goed. Ik kan de site niet meer terugvinden, misschien zit de samensteller inmiddels toch in een inrichting.
Maar de Verenigde Staten is langzamerhand één open inrichting. De aanvoerder van degenen die het einde verwachten is het figuur rechts op de foto. Hij is een televangelist. Hij meldt al een jaar of veertig het nakende einde (in meer dan een zin: de Uitverkorenen vliegen ongekleed naar Jezus toe). Ik geef toe dat het ook niet rationeel is: je hoeft toch alleen maar die smoel te zien...
Met zijn gepreek verdient hij miljoenen per jaar. Je vraagt je af waar dat voor nodig is als het einde echt voor de deur staat. Mijnheer - ik ga zijn naam niet noemen, hij leidde een "demonstratie" ter ondersteuning van Israel in Washington afgelopen donderdag - is bigamist. Dat mag van zijn bijbel. Hij vindt ook dat wie arm is (hij niet dus) wel iets fout gedaan moet hebben in de ogen van zijn god.

Het is een geruststellend idee dat dit gespuis onderling ook nog verdeeld is. De man van de foto weet dat de Joden zo uitverkoren zijn dat Jezus in de eerste plaats hen komt redden. Anderen vinden dat de Joden zich dan toch eerst zullen moeten bekeren.
Ik denk dan ook dat we nog even hebben. Al weet je nooit - deze lieden hebben kernbommen achter de hand via hun politieke vrienden in Washington en Tel Aviv.


JohnH (63k image)
Vrouw nr. 2 links


Powered by Greymatter