Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/28/2006: "Pitstop Vijf vrijgesproken"

De Pitstop Vijf, of onder welke naam ze ook (on)bekend kunnen zijn, zijn door een jury in Dublin vrijgesproken van de beschuldiging VS-eigendommen vernield te hebben.

acquitted460 (35k image)
Klik op meer

Deirdre Clancy, Nuin Dunlop, Karen Fallon, Damien Moran en Ciaron O'Reilly - leden van de christen-anarchistische Catholic Worker - hebben in de dagen van de VS-overval op Irak een vliegtuig van de VS-luchtmacht bewerkt toen het een tussenlanding maakte in Shannon, Ierland. De jury oordeelde dat er geen juridische gronden waren waarom een VS-militair vliegtuig zou moeten landen in het officieel neutrale Ierland, en dat de redenering van de Ploughshare-activisten dat zij groter kwaad (namelijk in Irak) voorkwamen met hun actie serieus genomen moest worden. Vrijgesproken, 25 juli.

Het betekent nog niet dat de transporten via Shannon gestopt zijn. Zoals er ook nieuwe wapenaanvoer naar Israel uit de VS via Schotland is gegaan dezer dagen [namens het schoothondjesbewind in Westminster is hiertegen geprotesteerd], en ongetwijfeld (maar dit hoort tot braaf klein onschuldig gidslandje Nederlands Duistere Geheimen) vaker via Schiphol.

Over de Pitstop/Ploughshare/CW Vijf meer hier.


Powered by Greymatter