Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/28/2006: "Quisling spreekt in Washington en wordt onderbroken"

Wonderlijke foto - al die mensen die de verkeerde kant opkijken - wellicht waren ze er niet van op de hoogte dat ze op de kiek kwamen...
Centraal in de opstelling is Medea Benjamin, oprichtster onder andere van Code Pink Alert, waarschijnlijk de effectiefste anti-oorlogsbeweging in de VS dezer dagen.

MedeaArrestCongress (28k image)
Klik op meer

Medea Benjamin zat op de tribune in het Congres, de zogenaamde volksvertegenwoordiging in Washington DC. Zij was geïntroduceerd door een Congreslid.
Het Congres werd woensdag 26 juli toegesproken door de door de VS-bezetters geïnstalleerde minister-president van Irak. Als oppercollaborateur was hij natuurlijk op de juiste plaats in het juiste gezelschap.
Al vonden leden van de al even zogenaamde oppositie, de Democraten, van niet. De quisling-premier, al-Maliki, had zich als al even zogenaamd regeringsleider van een Arabisch land, in ongunstige zin uitgelaten over Israel. "Daar hebben we dat land niet voor [bezet]" vonden de Democraten (ze zeiden natuurlijk iets anders). De Republikeinen konden hun mannetje natuurlijk moeilijk weigeren.

En toen was er Medea op de tribune. Zij is al weken aan het hongerstaken, met vele anderen, tegen de bezetting van Irak. Zij riep door de toespraak van al-Maliki heen dat de Amerikaanse militairen, overeenkomstig de wil van de Irakezen, weg moeten uit Irak. Het resultaat staat op de foto.

Al-Maliki had van tevoren gezegd dat hij fraag wilde praten met Code Pink en de andere organisatoren en deelneemsters aan de hongerstakingsactie. Op voorwaarde dat zij zouden stoppen met hongeren.

1 Reactie


Goedzo Medea en anderen!
Ga door (wel iets eten eerst).
Cindy Sheehan heeft inmiddels een stuk land gekocht in de buurt van G.W. Bush in Texas, waar zij volgende maand anti-oorlogsdemonstraties hoopt te houden, als Bush daar zijn vakantie doorbrengt.

zei: W. Mop op 28/07/2006 om: 15:27u


Powered by Greymatter