Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/27/2006: "Athene bevrijd...?!"

Dinsdag 25 juli werd in Athene gedemonstreerd tegen de eenzijdige oorlog van Israel tegen Libanon. Het mooiste was voor het laatst: het omtrekken van een beeld van een dictator.
trumanbeeld (28k image)
Klik op meer

En zo keert het spektakel van het VS-neo-in-het-kwadraat-kolonialisme zich tegen zichzelf. Het omvergehaalde standbeeld was dat van de VS-president Truman, die na de beëindiging van de Duitse bezetting van Griekenland de collaborateurs bewapend heeft en heeft laten strijden tegen het verzet, de Griekse Burgeroorlog - die eigenlijk nog minder voorbij is dan de Spaanse. Het argument om de collaborateurszijde te steunen was dat er nogal wat communisten in het verzet zaten (in de propaganda van toen en nu wordt dit verzet als geheel communistisch afgeschilderd).

Maar goed: het beeld van het beeld. Hoe breed zou de val van Truman in Griekenland uitgemeten worden in de VS-media en de gelijkgeschakelde Europese media? Iedere dag herhaald, jaren achtereen - de Val Van De Dictator?
Ik ga er niet de boerderij om verwedden, om het ook eens Amerikaans uit te drukken.

2 Reacties


En je boot, wil je die er wel om verwedden?

zei: Bolus op 27/07/2006 om: 21:08u

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik zowel mijn boot als mijn boerderij er tegenaan kan gooien. Waar is de bookmaker? big grin

zei: Prul op 27/07/2006 om: 21:39u


Powered by Greymatter