Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/16/2006: "Strandslapen als goedkoop weekendje weg"

Weekendje naar de kust? Laat die hotels en campings maar zitten, en ga lekker op het strand slapen. Heb ik afgelopen nacht ook gedaan, en is heerlijk! Geen reserveringen of overnachtingskosten, zelfs geen luchtbed nodig, want het zand is zacht genoeg.Klik op meer...

Je kunt natuurlijk op de fiets naar het centrum om aldaar tot laat in de avond door te zakken, om vervolgens rond een uur of vijf, half zes, weer terug naar huis te fietsen. Maar sommige mensen hebben pech, zoals ik, en zijn op mysterieuze wijze (junks, kwajongens) hun fiets kwijt geraakt.
Dan heb je nog mensen die in steden wonen waar bijvoorbeeld het GVB of de HTM rijdt, die voor uitstekende nachtbussen zorgt. In Katwijk echter hoef je die niet van Connexxion te verwachten, de nachtbussen die vroeger door Katwijk reden zijn juist door Connexxion afgeschaft, en van de SVM verwacht ik 's nachts ook niet veel (uitgezonderd Museumnacht natuurlijk). wink

Dus moest ik gisteren iets anders verzinnen, toen ik vastbesloten was om weer eens tot laat uit te gaan. Dit omdat er een aantal funk en ska bandjes optraden op het Strandplein (gebeurt wel vaker in de zomer, eigenlijk om de touristen te plezieren maar ook door mij zeer gewaardeerd, en gratis toegang dus waarom niet) en ik geen zin had om na afloop (middernacht) al naar huis te gaan.
Dat hoeft ook niet, bedacht ik me. Want er ligt naast het centrum van Katwijk werkelijk een enorm bed klaar, gemaakt van het allerheerlijkste zand waar je ooit op hebt gelegen.
En dus liep ik vanuit de kroeg naar het zuidelijkste puntje van de boulevard, daar het strand op, nog een klein eindje naar het zuiden en dan zit je op het naaktstrand. Dat was mooi, want ik moest nog even het resultaat van mijn nachtelijk doorzakken de zee in mieteren. Vervolgens tegen de duinen aan kruipen, mijn meegebrachte laken uitspreiden en een deken over mij heen, en slapen maar.
De volgende ochtend werd ik om elf uur wakker. Het strand was alweer wat voller aan het raken met touristen. Ik herrinner het u nog even: ik lag dus op het naaktstrand. Kon ik nog lekkerder wakker worden?

Dus: wil je een weekendje weg? Ga naar het strand, en blijf daar ook slapen. Kost niets en slaapt héérlijk! Ik was nog bang om gestoord te worden door duinkonijnen en dergelijken, maar dat is niet gebeurd. Er komt geen mens of dier het strand op, zelfs smerissen heb ik niet gezien (tot mijn verbazing eigenlijk, maar ik heb ze gemist als kiespijn)!

Als je op strand gaat slapen, dan even een paar tips:
1. Neem een extra deken mee. Het strand kan, dankzij de zeewind, best koud zijn 's nachts.
2. Vuurtjes stoken trekt de aandacht van smerissen (want dat mag niet). Doe dat dus zo ver mogelijk van een politiestrandpost af en dicht bij de zee, zodat je het makkelijk uit kunt maken.
3. Neuken mag alleen op het naaktstrand. Op andere stranden moet je dus even opletten of er geen smeris langs komt.
4. Leg wel een laken onder je, want anders kom je zelf vol zand te zitten.
5. Ga zo hoog mogelijk op het strand liggen. In elk geval niet vlakbij zee, want voor je het weet is het tij gekeerd en lig je in de zee te slapen.
6. Neem je laptop mee, dankzij Wireless Katwijk heb je namelijk internet op strand. wink
7. Organiseer eens een slaapdemo op strand. smile

Het Katwijkse naaktstrand is te vinden pal ten zuiden van strandtent Willy, aan de meest zuidelijke afloop van de boulevard naar het strand. Bus: 31, 35, 41, 60, 90. Andere stranden slapen overigens net zo lekker (denk ik). Ik weet niet hoe smerissen in andere steden zullen reageren, maar als ze gaan lopen zeiken dat wildkamperen niet mag, nou, je ligt niet te kamperen, je ligt gewoon lekker midden in de nacht te zonnebaden.

1 Reactie


Bah, wat een viespeuk die Peter, kan dit niet weg? confused

zei: vikkie op 17/07/2006 om: 17:24u


Powered by Greymatter