Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/16/2006: "Zwetend zit de redacteur aan zijn bureau..."

..het is komkommertijd. Een merkwaardige verklaring van dit woord is dat het verwijst naar het rijpen van de komkommers in deze tijd.

lebanon-bridge (26k image)
Klik op meer

Godfried Bomans heeft dit terecht naar de prullenmand verwezen: bijna alle vruchten zijn rijp in deze tijd. Hij dacht dat het misschien te maken had met de reactie "kom, kom" die gepast is bij berichten over het opensnijden van levende mensen voor onvrijwillige orgaandonatie (maar is dit nu juist of niet?) of een regime dat oncontroversiële zaken heet af te handelen en dus weer even kernenergie erdoorheenjast. Geen rare beesten gezien op de Veluwe of elders?
Bomans dacht dat het komkommernieuws heet omdat je het met een korreltje zout moet nemen, omdat komkommer op zichzelf eigenlijk een klap in je gezicht is.
(Komkommers heb je tegenwordig het hele jaar door, en ze zijn net zo waterig en smakeloos als de tomaten, de sla en al die andere heerlijkheden die niets meer met seizoenen te maken lijken te mogen hebben).

Rond de G8 in Sint-Petersburg demonstreren vooral de communisten. Hm, dames en heren, als u al een punt heeft: laat ik zeggen dat we niet diep onder de indruk zijn van wat u er zelf van gemaakt heeft tussen 1917 en 1991. Het opvolgerregime weet de protesten in het algemeen in de kiem te smoren. Maar moeten we dan foto's van mensen met rode vlaggen met hamer en sikkel in confrontatie met politie laten zien, uit Rusland? Het is bij dezen vermeld.

George W. Bush meent Poetin de les te moeten lezen dat Rusland toch vooral democratisch moet blijven (of worden? achach). Poetin zegt terug: "We zitten hier niet op democratie in Irakese stijl te wachten." Bush laat zijn chimpengrijns maar weer eens zien. Iemand moet het hem waarschijnlijk nog uitleggen.

Er gebeurt van alles in India, maar dat moeten we maar even laten rusten na "Mumbai" - waar De Vrije verder even niets nieuws of origineels over te zeggen heeft.

De mensen op wie de bommen (van beide zijden) zouden kunnen vallen in het Midden-Oosten (een woord dat ik weer eens niet meer kan HOREN!) ken ik wellicht - ik ben meermalen in die streken geweest, ook aan beide zijden zogezegd. Bush en de zijnen weten al te melden dat Syrië en Iran zich moeten inhouden. Maar een oorlog beginnen direct terwille van Israel?
Eens even kijken of er iets aardigs uit Afrika valt te melden...


Powered by Greymatter