Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/13/2006: "3FM in de strijd tegen de moslims het terrorisme"

3NL gaat het heten, de zender van Radio 3FM die speciaal voor de Nederlandse militairen zal worden opgezet in Uruzgan. Ook voor hen gewoon wakker worden met Giel, dorpen plat branden onder het genot van de Arbeidsvitaminen en op graven van versgeslachte Taliban-strijders dansen op de maat van de Floorfiller van de week. Ook de wereldomroep doet mee, dus 's avonds het nieuws uit Nederland.


Niet alleen 3FM en de Wereldomroep gaan aan deze onzinnigheid meedoen. Om die hele zender lekker onzinnig te maken doet ook de Noord-Brabantse regionale omroep Skyline FM mee. Dit omdat de militairen in Uruzgan afkomstig zullen zijn van de Udense vliegbasis Volkel.

Er zijn verschillende redenen waarom ik hiervan moet kotsen. In de eerste plaats kan een zender die zich Skyline FM noemt nooit goed genoeg zijn om internationaal te opereren. Maar goed, ze krijgen dan ook maar een uurtje zendtijd per dag. In de tweede plaats is de zender bedoeld voor militairen, en daar ben ik ook tegen. Maar dat zijn slechts bijredenen.
Deze zender, in een land waar wij niet thuis horen, wordt tijdelijk opgezet. Een radiozender opzetten doe je niet zomaar even. Daar gaat een hoop geld in. Driemaal raden wie dat mag betalen: wij belastingbetalers. Zonder dat ons iets wordt gevraagd worden die militairen daar al heen gestuurd, wat ons een hoop geld kost (en ik spreek niet graag voor anderen, maar volgens mij is toch een hoop van die mensen die dat mogen betalen er helemaal niet mee eens!), en om er nog een schepje bovenop te doen moeten we het ze dan nog extra comfortabel maken ook! Werd er een speciale radiozender voor mij opgericht toen ik in Veenhuizen zat? Komen er tijdelijke Nederlandse radiozenders in het buitenland als hordes journalisten in Verweggistan verslag moeten doen van weer iets onzinnigs? Nee, natuurlijk niet! Zelfs al zou dat wel zo zijn, dan zou ik er nog geen gebruik van maken. Ik zou eerder verbaasd staan. Over de hele wereld (óók in Uruzgan) zend de Wereldomroep/Radio Netherlands al het hele jaar door uit, elk jaar weer. Als ik in het buitenland Nederlandse radio zou willen luisteren, kan ik heel goed gewoon daar op afstemmen.

Tijdelijke radiozenders, dan denk ik veel eerder aan festivals. Zo springen er tijdelijke radiozenders de lucht in op Pinkpop, Lowlands, Oerol, Pinksterlanddagen. Een tijdelijk radiostation in Uruzgan geeft mij teveel het gevoel alsof die soldaten er puur voor de lol heen gaan. Bij Volkel het vliegveld in, landen in Afghanistan, daar krijg je een polsbandje om bij inlevering van je toegangsbewijs en als je geen polsbandje om hebt, mag je geen moslims afschieten. Tentje opzetten en daar is de barbecue. En oh ja, vergeet niet op onze festivalradio af te stemmen voor het laatste nieuws en de beste muziek, geheel in de maat van je machinegeweer. Tour of Dutchy de hele dag door!
Schandalig! Wat bezielen 3FM en de Wereldomroep om aan dit soort acties mee te doen? Wat vinden medewerkers van 3FM en de Wereldomroep hiervan? Ik kan mij voorstellen dat bijvoorbeeld een omroep als LLiNK nou niet bepaald hierop zit te wachten.

5 Reacties


Niet luisteren is mijn advies en protest aantekenen bij de omroep en aan defensie laten weten dat ze voor hun eigen muziek mogen zorgen maar dan in een volkstuintje en niet in Uruzgan

zei: rosa op 13/07/2006 om: 23:06u

Tja, niet luisteren, dat wilde ik eigenlijk al onderaan mijn stukje zetten. Maar ja, ik luister toch al niet, want ik luister doorgaans geheel legaal verkregen MP3-tjes... wink

zei: Peter Barton op 14/07/2006 om: 11:15u

'Werd er een speciale radiozender voor mij opgericht toen ik in Veenhuizen zat?'

en

'Een tijdelijk radiostation in Uruzgan geeft mij teveel het gevoel alsof die soldaten er puur voor de lol heen gaan.'

Hmmmmz...

zei: Wiske op 17/07/2006 om: 16:43u

[quote]
In de eerste plaats kan een zender die zich Skyline FM noemt nooit goed genoeg zijn om internationaal te opereren. Maar goed, ze krijgen dan ook maar een uurtje zendtijd per dag.
[/quote]

Je hebt hier misschien een punt, jammer dat je de plank mis slaat. SkyLine FM verzorgt helemaal geen uitzending voor uruzgan fm, zij zetten het signaal van uruzgan fm een uur lang op hun zenders zodat de familie van de uitgezonden militairen de uitzendingen die ook op hen gericht zijn kunnen volgen.

zei: jochem op 25/07/2006 om: 14:14u

Hmm, in het persbericht dat ik ontving stond het er toch echt duidelijk andersom: Skyline FM zou een uur lang te horen zijn in Uruzgan.

zei: Peter Barton op 27/07/2006 om: 22:24u


Powered by Greymatter