Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/12/2006: "Nieuws van het front van de Democratie"

Je kunt het je niet voorstellen: de fractie van de PvdA die destijds in 2003 afstormde op D66 om er op te slaan, omdat die club koos voor de Balkenbende. Zoiets is gebeurd in het parlement van Oekraïne - omdat de zogenaamde "oranjerevolutie" nu eindigt in wat een pro-Russische coalitie wordt genoemd. En pro-Russisch, dat betekent anti-democratisch.

kievdoema (16k image)
Klik op meer

Kort na de aanslagen van 11 september 2001 gold Rusland als een goede bondgenoot van de Verenigde Staten. Tenslotte streed Rusland in Tsjetsjenië ook tegen "het terrorisme". En Moskou gaf het groene licht voor de invasie in Afghanistan. Maar bij de invasie van Irak ging het fout: plotseling ging Rusland dwarsliggen (met nog wat mogendheden) en sindsdien is Poetin een dictator die zijn onschuldige buurlanden chanteert met marktprijzen voor aardgas - zoals Cheney luidkeels klaagde in mei in Litouwen. Een buurland dat schielijk is ingelijfd bij de Europese unie en de NAVO, maar dat is natuurlijk niet vijandig bedoeld tegen Rusland.

In Sint-Petersburg is met als eregasten diverse ambassadeurs van NAVO-landen en een staatssecretaris van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten de conferentie "Het andere Rusland" aan de gang - met subsidie van de National Endowment for Democracy, een door de VS-regering onderhouden quango. Hoofdbestanddeel van de conferentie: de nationaal-bolsjewieken, ook lievelingen van de Nederlandse minister van buitenlandse zaken die zich speciaal ingezet heeft voor een van de leden van de club.

Onnodig te zegen dat de echte oppositie in Rusland ook wat betreft de regeringen in het "westen" naar de maan kan lopen. Op dit ogenblik staan leden van milieubewegingen in Sint-Petersburg terecht wegens vandalisme - een opzichtige poging tot intimidatie van activisten tegen de G8-conferentie dit komend weekeinde.


Powered by Greymatter