Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/12/2006: "Snuiven in de strijd tegen het communistisch gevaar"

Het vroegere hoofd van de inlichtingendienst van Pinochet klapt uit de school...
De man die door Washington was aangesteld om Chili te redden van het marxistisch gevaar en voor de westerse beschaving en echte christelijke gezinsnormen en -waarden had een eigen handelsorganisatie. Voor de verkoop van cocaïne.

coke (4k image)
Klik op meer

Volgens zijn vroegere spionagechef had Pinochet met zijn zoon een eigen door het leger gedreven laboratorium in Talagante, niet ver van Santiago. Het laboratorium was eerst gebruikt voor de ontwikkeling van biologische wapens als anthrax en botuline. Het regime verwachtte dit hetzij in te kunnen zetten tegen binnenlandse vijanden, hetzij tegen buurland Argentinië.
Het doorslaan van Manuel Contreras, het hoofd van de gevreesde geheime politie DINA, wordt verklaard aan de hand van de moord op een andere inlichtingenofficier, Gerardo Huber, die meer wist van omvangrijke wapensmokkel van Chili naar Kroatië in 1991-92. In kringen van de voormalige militaire junta wordt vermoed dat deze moord in opdracht van Pinochet zelf is gepleegd.
Een groot deel van het persoonlijke vermogen van Pinochet, ruim 20 miljoen euro, zou zijn opgebouwd door de smokkel van cocaïne naar Europa in de jaren tachtig.
Pinochet ontkent. Stel je voor dat hij het zou toegeven...
Bron: The Guardian.


Powered by Greymatter