Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/11/2006: "G8 in aantocht in Pieter"

Terwijl het Anarchistisch Forum in een buitenwijk van Moskou "een geslaagde bijeenkomst" houdt (concretere invulling tot nu toe helaas niet voorhanden) en ultrarechts met als medialokkertje schaker Kasparov een "alternatieve G8" organiseert in Sint-Petersburg maakt de andersglobalistische beweging zich op voor de demonstraties en het Sociaal Forum ter begeleiding van de G8-conferentie dit weekeinde.

Anarchik_rower (4k image)
Het logo van de fietsdemonstratie Berlijn-Sint-Petersburg
Klik op meer

Getooid met geïmproviseerde zwart-rode vaantjes is een groep fietsers na ruim een maand aangekomen uit Berlijn in Sint-Petersburg. Enkele mensen zijn gearresteerd door de Russische politie wegens "vandalisme" (wildplassen). Ook elders worden mensen die "opvallend" op weg naar Sint-Petersburg zijn aangehouden of ondervraagd.
Aangezien er in "Pieter" (zoals de stad doorgaans genoemd wordt in Rusland) zelf genoeg opposanten, al dan niet anarchistisch, rondlopen, kunnen deze repressieve plaagstoten demonstraties en acties voor de komende dagen zeker niet tegenhouden.


1 Reactie


Op vrijdag 14 juli aanstaande is er een solidariteitsfietsdemo in Amsterdam, zie aankondiging: http://www.globalinfo.nl/article/articleview/946/1/2/

zei: Kees op 11/07/2006 om: 22:39u


Powered by Greymatter