Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/09/2006: "Bericht uit de VS-goelag: omdat mijn haar niet goed zat"

Een van de conclusies van het boek over XTC-smokkel dat ik hieronder vermeld heb is dat in negentig procent van de gevallen in de Verenigde Staten een rechtszitting plaatsvindt die overal elders als een volstrekte aanfluiting zou worden gezien van "het recht". Niet alleen tegenover de buitenwereld is de staat van de VS een sla-er-maar-op-los-machine. Hier het verhaal van hoe je door een loslopende hond, een zakje sleutels en het niet bij je hebben van een rijbewijs een mensenleven lang kunt worden opgesloten.

Gregg1999 (15k image)
Gregg Savajian, van de knappe vent van deze foto heeft de nor niet veel overgelaten.
Klik op meer


Uit een brief van Gregg over zijn zaak:

"Ik ben gearresteerd in februari 2003. Ik reed rond zonder rijbewijs. Ik reed de vrachtwagen terug van iemand die vlak bij het huis waar ik verbleef geparkeerd stond. De politie hield mij aan omdat de nummerborden verlopen waren. Toen keken ze in de vrachtwagen en zij vonden een leeg zakje waarin sporen van methamphetamine zaten. Het was niet mijn vrachtwagen en het was niet mijn zakje. Maar ik reed toch? Ik werd hier voorwaardelijk voor veroordeeld.

Een vriendin van mij was uit haar huisgegooid - twee kinderen en een hond - omdat haar huisgenote er met de huur vandoor was gegaan. Haar hond liep weg toen het tuinhek openstond. Zij werd bekeurd omdat haar hond losliep. De bekeuring werd gestuurd naar het ontruimde huis. Later werd zij door de politie aangehouden toen zij haar dochter van schoool wilde halen. "U heeft geen richtingaanwijzer."

Ze werd al gezocht door de politie vanwege de loslopende hond. Zij ging naar de gevangenis, raakte haar auto kwijt, haar huis, haar meubilair, enzovoort. Ik kwam haar opzoeken in de gevangenis om haar op te vrolijken. Ik had een rugzakje bij mij waarin gereedschap zat om een auto - haar auto - te repareren. Op de terugweg stapte ik uit bij de bushalte die het dichtst bij mijn huis was. De politie zag mij, hield mij aan en zag dat ik "gereedschap" bij mij had. En ik had voorwaardelijk vanwege het bezit van drugs! En zo werd ik opgesloten in een politiecel.

Ik bleek in de cel boven de vriendin (van de weggelopen hond) te zitten. Ik hou wel van een lolletje. Ik had een band om mijn knie die mij het weglopen zou moeten bemoeilijken en daar zaten aluminium pennen in. Ik haalde ze er uit en groef een gat in de vloer van de nor, om met de meisjes te praten, briefjes te sturen en gein te maken. Het gat was een paar centimeter breed en zo'n 25 cm lang, en 45 cm tussen de vloeren. Ik heb niet in het beton gegraven, ik heb alleen wat gruis weggehaald.

Mijn buurman tegenover mij slaagde er in een stuk van het metaal uit het gat te halen en gaf het aan een bewaker. Hij zei dat ik hem tweehonderd dollar zou betalen om de bewaker te vermoorden (met het stuk metaal). Waarom zou ik een bewaker dood willen hebben? Zal ik je vertellen: die gast die ik zogenaamd gehuurd had om de bewaker te vermoorden zei in de rechtszaal dat ik kwaad was dat mijn haar verknipt was.
Dus ik zit voor 24 jaar in de nor omdat de hufter deze leugen verzonnen heeft om korting te krijgen op zijn gevangenisstraf. Hij kon 48 jaar voor zijn zevende inbraak krijgen. Het hof gaf hem vier jaar voorwaardelijk als dank voor zijn rol als kroongetuige tegen mij.

En daarom zit ik nu. Mijn eerste toegevoegde advocaat was een ramp. De tweede heeft mij nu al zeventienduizend dollar gekost, hij wil in beroep gaan - hoe kan ik het betalen?. De "getuige" tegen mij kon mij niet identificeren in de rechtszaal. Een van de juryleden viel in slaap tijdens een zitting.
Dus ik zit in de isoleercel omdat ik een bewaker wilde vermoorden omdat mijn haar niet goed zat. Ik was op het nieuws in de gehele VS. Net vijftig, voor het eerst drie dagen in de cel en ik wil iemand vermoorden omdat mijn haar niet goed zit. Dat mag je toch wel gek noemen, niet?"

Het is altijd goed om een gevangene te laten weten dat hij of zij niet vergeten is in de buitenwereld. Het adres van Gregg:

Gregg Savajian, 125166
Unit 6c-2-02
P.O. Box 6000,
Sterling, CO 80751
Verenigde Staten van Amerika

Site gewijd aan Gregg.

1 Reactie


Wat een verhaal beste man boos, grrmaar ja die amerikanen staan er om bekend dat het een achterlijk zelfingenomen zielig volk is vooral t rechtsysteem
kan weinig voor je toen maar voor als t helpt sterkte en als je nog eens vrij komt meteen oprotten uit dat verknipte kutland!!!!!

zei: mijle welders op 16/07/2006 om: 17:08u


Powered by Greymatter