Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2006: "Een miljoentje meer of minder (en nog in guldens ook)"

Het is de eerste druk, de derde is dezer dagen leverbaar bij een andere uitgeverij. De liquidatie van Mieremet kan in deze derde druk niet staan, want die is van 2004. En dus ook niet die van Holleeder. Ik raak ook de tel kwijt met die liquidaties, en het enige dat ik daarbij denk: de Apollolaan en keurig treurig Amstelveen zijn gevaarlijke omgevingen. Maar wat lees ik in deze verramsjte eerste druk over twee Boven Ons Geplaatsten?

xtc-smokkel (13k image)
Klik op meer

Fred Teeven was in het crisisjaar 2002 en nog even in 2003 fractievoorzitter van Leefbaar Nederland in de Tweede Kamer. Daarvoor en daarna was/is hij officier van justitie in Amsterdam.
Over hem in XTC-smokkel, p. 66:
"Mink K. zou Teeven informatie verstrekken over corrupte ambtenaren als hij zelf niet vervolgd zou worden voor delicten die hij in Nederland had begaan. Teeven had Mink K. beloofd dat als hij deze informatie zou verstrekken hij in Nederland voor een oude straf voorlopig niet zou worden vastgezet. Mink moest in ruil voor zijn vrijheid ook een borgsom van een miljoen gulden storten op een derdenrekening van zijn advocaten."

Aan dat miljoen kon Kok gezien zijn staat van dienst waarschijnlijk makkelijk komen.
De afspraak van Teeven en Kok lekte uit en er werden Kamervragen over gesteld. Deal van de baan. Teeven even parlementair onschendbaar, en daarna weer... officier van justitie!?
Welke andere corrupte ambtenaren moest Kok dan nog aan het licht brengen?

De IRT-affaire is als een nachtkaarsje uitgegaan. De cocaïne met een straatwaarde van ruim een miljard die de politie zelf maar op straat heeft gebracht om boeven mee te vangen zal zeker ook in niet nader gespecificeerde ministersneuzen terecht zijn gekomen. Allez, we klappen er niet meer over (waren we toch niet van plan, nietwaar).

Over ministers gesproken. De politie runde in de jaren negentig onder anderen de figuur "Haagse Kees" in de drugswereld. Als je maten er achter komen dat je goede contacten hebt met de politie lig je vaak in het algemeen wat minder goed in de onderwereld. Haagse Kees voelde zich in gevaar.
"Hij had - omdat zijn leven gevaar zou lopen bij kans op ontdekking in het milieu - op 22 augustus 1994 twee miljoen gulden [van kersverse minister van justitie] Sorgdrager gekregen om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Na een paar weken was hij alweer terug en betrok hij een villa onder de rook van Den Haag. (....) Lang hoefde hij kennelijk niet te vrezen voor de wraak van zijn criminele vrienden. Want ook zij hadden geprofiteerd van zijn dubbelspel en flink verdiend aan de 'gedoogde' XTC-handel." (p.65)

Twee miljoen toe en niets te vrezen. Sorgdrager bekleedt thans allerlei vage ongetwijfeld goedbetaalde sinecures, waaronder iets bij de Universiteit Twente. Misschien zijn die twee miljoen bekostigd uit de opbrengst van de door de overheid zelf geregisseerde handel in cocaïne of XTC?
Wat vermag een mens nog te verbazen over de Nederlandse politiek?

2 Reacties


Super veel hier over te lezen op de website van kleintje muurkrant (zie zoekfunctie).

zei: sinterklaas op 09/07/2006 om: 13:59u

Bedankt voor de tip o Goedheiligman!

zei: Prul op 09/07/2006 om: 14:22u


Powered by Greymatter