Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2006: "Help een handje in Appelscha!"

Zoals de bezoekers van de Pinksterlanddagen wel zullen hebben opgemerkt, is het kleine stenen gebouwtje op het kampeerterrein grotendeels gesloopt.
AschaP10100111 (30k image)
De bouwput in Appelscha
De bouw van een nieuw en groter huisje is in volle gang. Kom deze zomer ook een handje helpen in Appelscha.
Klik op meer.

Sinds het begin van het kampeerseizoen is met de bouw gestart, een project dat geheel in eigen beheer wordt uitgevoerd. Op verzoek van de ouderen blijft de oude voorgevel wel staan, terwijl de rest van het oude gebouwtje is gesloopt. In de plaats daarvan komt een groter huisje dat naast een kantoorruimte, een woon- en slaapgedeelte kent alsmede een badkamer. Op de zolder wordt het verworven archief van Stichting Documentatiecentrum Vrij Socialisme ondergebracht dat samen wordt gevoegd met het reeds aanwezige anarchistisch archief. Daardoor zal buiten het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) het grootste anarchistisch archief in Nederland zich voortaan in Appelscha bevinden.

Mocht je deze zomer ook eve de handen uit de mouwen willen steken, dan ben je van harte welkom om jouw steentje bij te dragen aan het bouwproject. Meestal wordt er aan het einde van de week en 's weekends in de bouwput gewerkt.

Sowieso is het tijdens de zomermaanden gezellig druk op het terrein met mensen die een deel van hun vakantie er doorbrengen.

Dat is ook precies wat ikzelf zal gaan doen. De komende zes weken dus geen bijdragen van mij op De Vrije. Ik wens jullie allen fijne zomermaanden!


Powered by Greymatter