Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/06/2006: "Intensieve eendenfokkerij"

Kennis van het Engels is vereist, en het is ook beter om het kinderstemmetje voor lief te nemen en niet als sentimenteel af te doen. (Waarom hebben ze mijn neef Donald niet ingehuurd?) Dit gezegd hebbende...

jakebutton2 (5k image)
Klik op meer

...verwijs ik naar een online filmpje over Jake, een batterij-eend. De farbrieksmatige teelt van eenden blijkt zo mogelijk nog wreder dan die van kippen. Hoewel het toch werkelijk iedereen die weet wat een eend is bekend is dat dit een watervogel is, krijgen de industrieel gekweekte eenden geen water te zien in hun zeven weken durende leven.
De vraag naar "eend" neemt hand over hand toe, negentig procent van het eendenvlees gaat naar de Chinese-restaurantsector. Dacht u ook dat Pekingeenden uit Peking kwamen? Mis!
Vegetarians International Voice for Animals (VIVA) roept aan de hand van het filmpje op vegetariër te worden. Daar zijn vele andere goed redenen voor te bedenken. Enige bezinning op wat men bestelt bij "de Chinees" zou ook al heel wat zijn...
Er worden in Groot-Brittannië 19 miljoen eenden per jaar geslacht. Voor Nederland kunnen wij het cijfer in gewicht geven - ook al ontdierlijkend -: 13.330 ton.
Heb geen illusies over "vrije uitloop"-eenden. Die mogen ook niet zwemmen. Ze krijgen wel een trog met wat water er in voor hun snavel. En ze zitten net iets minder op elkaar.

2 Reacties


Het eten van eenden lijkt me ook niets (net als het eten van andere dieren trouwens, maar eend in het bijzonder niet). Die beesten zijn veel te opstandig, dat moet ik niet in mijn maag hebben. Overigens moet ik je wel corrigeren, Prul, als jij die Cornelis Prul bent die Duckstad heeft opgericht leefde jij van 1790-1880 en is Donald niet je neef maar je achter-achter-achterkleinkind. Maar gezien het feit dat we in 2006 leven zal een naamgenoot (wie weet wel familie?) Duckstad hebben gesticht... wink

zei: Peter Barton op 06/07/2006 om: 15:50u

Cornelis Prul is zoals iedere stripheld onsterfelijk, onthoud dit. Ik schrijf dit toch niet vanuit het hiernamaals? (Dat zou nog eens nieuws zijn!) Er dient krachtig opgetreden te worden tegen deze onzin van Wikipedia.

zei: Prul op 06/07/2006 om: 16:04u


Powered by Greymatter