Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/05/2006: "Vastenactie voor Witte Huis en andere anti-oorlogsberichten"

Op de Onafhankelijkheidsdag van de VS, gisteren 4 juli, is een estafette-hongerstakingsactie begonnen. Er wordt niet alleen gevast voor de hekken van het Witte Huis in Washington, maar overal, en men heeft een stoet van Bekende Personen bereid gevonden mee te doen.

FAST_07_03_32 (3k image)
Klik op meer

De Troops Home Fast (de toespeling is niet adequaat te vertalen voorzover ik zie) is een initatief van de vrouwenvredesactiegroep Code Pink, die bij veel acties tegen de oorlog tegen Irak voorop loopt.
De vastenactie zal tot in augustus voor het Witte Huis zitten. Dan wordt de actie verplaatst naar Crawford in Texas, waar George W. Bush zijn "ranch" heeft.
Cindy Sheehan heeft aangekondigd dat zij deze zomer alleen zal drinken, dus voor haar is het een langdurige hongerstaking. De corporate media negeren de actie, ondanks de medewerking van bijvoorbeeld Susan Sarandon.

Met een citaat van Gandhi wijzen de actievoersters er op dat zij niet verwachten degenen die zich als hun vijanden definiëren denken over te halen. Vasten doe je om vrienden te overtuigen.

De site van Code Pink.
Foto's.

Nog wat berichten die de gelijkgeschakelde media niet halen: bij Graceland Tennessee stond een ontvangstcomité voor Bush en zijn vriend Karzumi die zo'n grote Elvisfan is (vorige week).

jailhouseiraq (22k image)

En op het strand van Santa Cruz, Californië, is een vlagverbrandingsfestival gehouden, naar aanleiding van het voorstel het verbranden of beschadigen van de vlag als een misdaad tegen de grondwet van de VS te bestempelen (de verder zeer volgzame "volksvertegenwoordiging" zag hier tenslotte niets in).

raging-freedom_7-3-06 (46k image)

(3 juli)

1 Reactie


Toch zonde dat het op deze manier moet.

zei: Tovenaar op 07/07/2006 om: 09:31u


Powered by Greymatter