Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/02/2006: "Bomspotting in BelgiŽ op 8 juli"

Op 8 juli 1996 stelde het Internationaal Gerechtshof dat ".. de bedreiging met of het gebruik van kernwapens zijn in het algemeen strijdig met de regels van het internationaal recht die van toepassing zijn tijdens een gewapend conflict, en in het bijzonder met de beginselen en regels van het humanitair recht."
Bomspottinglogo_l_nl (6k image)
Op de tiende verjaardag van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof voeren de Bomspotters in BelgiŽ tien acties op tien verschillende plaatsen die te maken hebben met de illegale NAVO-kernwapenstrategie.
Klik op meer.


Op 8 juli 2006 is BelgiŽ tien jaar in overtreding, gebruikt de NAVO tien jaar een illegale kernwapenstrategie en weigert het gerecht al tien jaar om op te treden tegen deze oorlogsmisdaden. De kernwapens in Kleine Brogel zijn illegaal.

Op 8 juli 1996 kreeg het verzet tegen de kernwapens een nieuwe impuls. De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof was niet alleen een morele ondersteuning voor de anti-kernwapenbeweging maar was meteen de basis waarop nieuwe acties van burgerlijke ongehoorzaamheid werden gebouwd. De burgerinspecteurs betreden, zonder toestemming, de plaatsen die iets te maken hebben met de kernwapenpolitiek. In BelgiŽ schiet de campagne Bomspotting uit de startblokken.

Komend weekend vinden er acties plaats in Antwerpen, Brussel, Leuven, Gent, Luik, Klein Brogel en Mons/Bergen. voor meer informatie kijk je hier


Powered by Greymatter