Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/30/2006: "Arabische hackers leggen Israelische sites plat"

Kort nadat de Israelische tanks opnieuw de Gazastrook binnenvielen, hebben Arabische hackers woensdagochtend met virussen en wormen de aanval geopend op Israelische websites.
Satellite (7k image)
De tekst die de hackers achterlieten
Zo'n 700 websites werden hierdoor platgelegd.
Klik op meer.

De aanval werd ingezet op een breed scala websites waaronder die van banken, medische centra, autofabrikanten en pensioenfondsen. Daaronder bevonden zich tal van bekende bedrijven en organisaties zoals Bank Hapoalim, de Rambam Medical Center, Bank Otsar Ha-Hayal, BMW Israel, Subaru Israel en Citr en Israel, vastgoedbedrijf Tarbut-Hadiur en de Jump modewebsite. Op hun sites verscheen vervolgens de tekst: ´┐ŻGehackt door Team-Evil Arab hackers, jullie vermoorden Palestijnse mensen, wij maken Israelische servers kapot".

De groep Team-Evil heeft eerder Israelische doelen aangepakt. In april drongen ze binnen op de websites van het Israelische Instituut voor Biologisch Onderzoek en McDonalds Israel.
De groep zou uit tenminste zes leden bestaan en gevestigd zijn in Marokko. Team-Evil liet in 2004 voor het eerst van zich horen toen Amerikaanse overheidswebsites werden aangevallen. Ook bij deze aanvallen liewt de groep boodschappen achter die tegen Israel waren gericht.

Experts menen dat de groep mogelijk de Israelische sites al eerder had gehackt maar nu met de invasie van de Gaza-strook ook daadwerkelijk gebruik heeft gemaakt van de toegang die ze zich had verschaft.
Erg veel zorgen om hun veiligheid schijnen te zich niet te maken. Ze laten regelmatig hun codenamen en e-mailadressen achter bij hun boodschappen.

Overigens bestaan er meerdere pro-Palestijnse hacktivistengroepen alsmede groepen die vanuit een pro-Israelisch standpunt op soortgelijke wijze opereren.

Bron: Jerusalem Post

2 Reacties


wel leuk ideetje, het is beter dan het gooien van bommetjes en het smijten van kogels.,... en ook wel een originele vergeldingsactie, als er maar geen doden door vallen vind ik het ok big grin

zei: wessel op 01/07/2006 om: 17:31u

hmmm... op zich een leuke actievorm, het is geweldloos natuurlijk. Stukken beter dan die dwaze aanslagen. Al vraag ik me af of het aanvallen van de websites van medische instanties en banken wel zo'n goed idee is: je kunt niet zeggen dat al hun klanten "de vijand" zijn... niet elke Israeli is een gewelddadige bezetter.

zei: pieter r op 01/07/2006 om: 22:45u


Powered by Greymatter